Vijesti / Društvo

Vlasnici pasa, pripazite, policija kreće u kontrolu vas i vaših ljubimaca!

Vlasnici pasa, pripazite, policija kreće u kontrolu vas i vaših ljubimaca!

Policijska uprava varaždiska priopćenjem je reagirala na medijske napise o neodogovornom ponašanju vlasnika pasa koji ne provode potrebne mjere za vrijeme šetnje svojih ljubimaca.

> NAPAD 'Pas bez lajne šeće gradom i napada pse, a njegova vlasnica to promatra'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U zadnje vrijeme na području grada Varaždina zabilježen je veći broj dojava građana, vezanih uz postupanje vlasnika pasa, koji svojim ponašanjem propuštaju poduzimati mjere i radnje prema propisima koji se odnose na tu problematiku. Radi se o povredama Zakona o zaštiti životinja, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Pravilnika o opasnim psima, Odluke o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka, načinu postupanja s neupisanim psima, te sa napuštenim i izgubljenim psima i ostalih propisa - ističu u PU varaždinskoj.

Tako se primjerice psi izvode na javne površine na kojima izvođenje pasa nije dozvoljeno, posebno na dječja igrališta. Također se psi vode bez uzice i bez brnjice, a gdje u pojedinim situacijama dolazi do napada pasa na prolaznike i slično.

Vezano uz navedeno, organizirana je edukacija o propisima koji reguliraju držanje životinja za sve zainteresirane građane. Edukaciju će održati policijski službenici u suradnji s komunalnim redarom Grada Varaždina u četvrtak, 16. studenog, u vremenu od 10 do 12 sati u Informacijskom centru za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave varaždinske, ulaz iz Ulice Petra Preradovića.

Cilj preventivne aktivnosti je podići svijest ljudi, prvenstveno vlasnika i posjednika pasa, kako bi pravilnom brigom pri držanju i izvođenju pasa na javne površine izbjegli slučajeve koji mogu povrijediti ili ugroziti sigurnost građana.

- Također napominjemo da će policijski službenici Policijske postaje Varaždin u suradnji sa komunalnim redarima provoditi nadzor javnih površina i poduzimati preventivno-represivne mjere i radnje sukladno propisima koji reguliraju držanje životinja - zaključuju u PU varaždinskoj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci