Vijesti / Društvo

FOTO KRITIKA Ovaj je prizor snimljen na samome rubu varaždinske gradske jezgre

FOTO KRITIKA Ovaj je prizor snimljen na samome rubu varaždinske gradske jezgre

- Eto jedne slike iz našeg lijepog Varaždina. I još k tome iz centra grada. Mislim da je svaki komentar suvišan - bila je reakcija naše sugrađanke Marije Branković kada je zatekla ovaj prizor.

Istina, ova hrpa smeća sakrivena je od pogleda prolaznika Ulicom Stanka Vraza ili Ulicom Vatroslava Lisinskog, no prizor je svakako nedostojan gradske jezgre.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, lokacija je to koja se nalazi neposredno uz stražnju stranu uršulinskog samostana i uršulinske škole i vrtića, na mjestu gdje djeluje Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

- Nije to od danas. To se gomila, a vrijedni stanari misle da doprinose ugođaju. Ne znam što je s ljudima. Očito im se sviđa kad otvore prozor pa umjesto pogleda na prekrasne tornjeve koji ih okružuju i mirisa koji dolaze sa Starog grada, oni odmaraju oči na hrpi smeća - dodaje gospođa Branković.

Kaže kako djecu vodi na gradska igrališta i ne pada joj na pamet pustiti ih u to dvorište.

- Nekad su djeca, koja su danas odrasla, tu provodila svaki dan, spavali u šatoru za vrijeme praznika. Sve bi dala da se vrati to vrijeme - zaključuje naša sugrađanka Marija Branković.

Ovaj problem prijavili smo, u ime građana, nadležnima putem GRIC-a, Gradskog reklamacijsko-informacijskog centra, na adresi gric.varazdin.hr.

Riječ je o usluzi na raspolaganju svim građanima Varaždina. Na jednom mjestu možete uputiti pitanja iz domene gradskih službi i ustanova i dobiti odgovore na njih. Također, tu je i besplatni broj telefona GRIC-a: 0800-0042.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!