Vijesti / Društvo

ZA PALČIĆE Puštanjem balona Varaždinci pružili podršku prerano rođenoj djeci

ZA PALČIĆE Puštanjem balona Varaždinci pružili podršku prerano rođenoj djeci

U Varaždinu je danas, kao i diljem Hrvatske, obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Okupljeni na varaždinskom Korzu, roditelji palčića i zainteresirani građani, u znak podrške pustili su ljubičaste balone u zrak na koje su prije toga ispisali ime svojih palčića, djece koja su rođena u 37 tjednu ili ranije.

- Mi smo inicijativa građana, nas nekoliko mama, i ovo je prvi put da smo organizirali nešto ovakvo u Varaždinu. Drago mi je da ovo obilježavamo i u našem gradu, kao i u većim gradovima diljem Hrvatske. Malo je skromno ovo naše obilježavanje, ali s obzirom da je ovo prvi put, mislim da je dosta dobro prošlo - rekla je Tatjana Plantak, mama palčice Ele.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknula je kako Varaždinska županija poprilično zaostaje što se tiče skrbi koja se može pružiti prerano rođenoj djeci.

- Varaždinska bolnica nažalost nema bolnicu za tako rano rođene bebe, nema potrebnu aparaturu, a nema ni lječničkog tima koji bi se mogao pobrinuti za bebe toliko ranije rođene.

Stoga majkama i bebama koje su suočene s prijevremenim rođenjem ne preostaje drugo no da medicinsku pomoć potraže u Zagrebu ili Splitu.

- Važno je da smo se sad mi roditelji povezali i plan je da se sljedeće godine organizira i varaždinska podružnica Udruge 'Palčić' što bi nam omogućilo i da sve ovo podignemo na višu razinu - zaključila je Tatjana Plantak.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!