Vijesti / Društvo

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen u Novom Marofu

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen u Novom Marofu

U spomen na žrtvu Vukovara delegacija Grada Novog Marofa, predvođena gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, u petak je položila vijenac i zapalila svijeće kod spomen križa. Učinila je to u znak sjećanja na sve poginule te nestale branitelje i civile grada Vukovara.

Jenkač je u svom govoru naglasio kako se na ovaj način obilježava godišnjica nemilog događaja u Hrvatskoj koji je obilježio noviju povijest naše domovine. Podsjetio je na to da su žrtve podnijete u Vukovaru, ali i širom naše zemlje u vrijeme Domovinskog rata, da bismo danas mogli živjeti u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.

- Za nas je vrlo važno da obilježavam ovaj dan. Trebamo se prisjećati Vukovara ne samo na ovaj dan, već što je moguće češće. Najveći zadatak je na onima koji su proživjeli stradanje Vukovara da nas podsjećaju na događaje koji se ne smiju zaboraviti - izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je zajedno s predstavnicima Grada Novog Marofa te predstavnicima branitelja i braniteljskih udruga zapalio svijeće i položio vijenac kod spomen križa.

Posebno je istaknuo da događanja u Vukovaru i istinu o Domovinskom ratu treba prenositi na mlade generacije kako događanja iz tog vremena, koja su određivala sudbinu naše zemlje, ne bi pala u zaborav.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!