Vijesti / Društvo

'REXPO 2017 Best New Investment Award' osvojio Infobip

'REXPO 2017 Best New Investment Award' osvojio Infobip

Prvi dan održavanja šestog izdanja Međunarodnog sajma investicijskih projekata REXPO 2017 ispunio je očekivanja organizatora i sudionika koji su kroz šest održanih panela imali priliku čuti stavove javnog i privatnog sektora o investicijskom potencijalu Hrvatske, ali i razgovarati o brojnim aktualnim temama, izazovima i mogućnostima s kojima se susreću oni koji imaju interes u Hrvatsku ulagati.

Na prvom panelu čija su tema novi investitori i trendovi koje pokreću, gostovao je i Wael Al –Lawati viši potpredsjednik tvrtke DAMAC International koja je iskazala svoj interes za ulaganje u Hrvatsku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da je utjecaj lokalnih aerodroma na razvoj gospodarstva itekako značajan zaključili su sudionici drugog panela, a na panelima se razgovaralo i o stanju građevinske operative, o spremnosti tržišta za high-end stambene projekte te o prilikama za razvoj i ulaganje koje omogućuju EU fondovi i državne potpore.

Panel na kojem se govorilo o utjecaju međunarodnog gospodarskog kretanja na investicijske trendove u regiji izazvao je veliki interes posjetitelja, a mnogi su REXPO 2017 posjetili zbog prezentacije pod nazivom 'Pelješki most – inženjersko remekdjelo', koju je održao glavni konstruktor mosta, Marjan Pipenbaher.

Na svečanom otvorenju sajma REXPO 2017, uz Andrewa Dalgleisha, britanskog veleposlanika koji se obratio u ime države partnera sajma te Branimira Gvozdenovića, potpredsjednika Skupštine Crne Gore, govorili su i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar te ministar turizma Gari Cappelli.

Potpredsjednik Vlade, ministar Štromar naglasio je kako je jedan od glavnih ciljeva ove Vlade stvaranje pozitivne gospodarske klime kroz omogućavanje svih potrebnih preduvjeta za nove investicije.

- Samo sinergija odgovorne politike i svih ostalih čimbenika, a tu prvenstveno mislim na angažirane i poduzetne gospodarstvenike te na učinkovitu javnu upravu kao njihov servis, ali i svih građana, može dovesti do zdrave i rastuće gospodarske klime.

Radeći na taj način, svi zajedno, odgovorna politika, odgovorno poduzetništvo i odgovorni građani, ostvarit ćemo krajnji rezultat kojeg svi trebamo i želimo, a to je u prvom koraku spriječiti daljnje iseljavanje, a onda i potaknuti mlade da se vrate u Hrvatsku, izjavio je.

Ministar turizma Gari Cappelli u svom je pozdravnom govoru zahvalio svim zainteresiranim investitorima koji već godinama dolaze na REXPO i iskazuju svoj interes za ulaganje u Hrvatsku. Naglasak je stavio na investicije u turizmu koje su u ovoj godini iznosile preko 850 milijuna EUR-a.

- Rezultati su sjajni, a oni ukazuju na preko 18 milijuna dolazaka turista, preko 100 milijuna noćenja, otvoreno je više od 45 hotela s 4 i 5 zvjezdica te je zaposleno preko 2000 ljudi u novootvorenim objektima.

Planiramo već nagodinu uložiti velika sredstva, preko 30 milijuna kuna u udruženo oglašavanje s turoperatorima u program razvoja Hrvatske kao aviodestinacije, što će pomoći produženju sezone pa i na taj način olakšati investitorima mogućnosti.

U najavi je i oko 950 milijuna EUR sigurnih investicija što u javnom, što u privatnom sektoru te dodatnih 350 milijuna EUR vrijednih spremnih projekata u kojima se stavlja naglasak na ulaganja u zdravstveni turizam, istaknuo je.

Po otvorenju sajma po prvi put je dodijeljena i nagrada 'REXPO 2017 Best New Investment Award' koju je osvojila jedna od najuspješnijih hrvatskih IT tvrtki Infobip iz Vodnjana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci