Vijesti / Društvo

'VARAŽDINSKA ŽUPANIJA' Predstavljen novi zavičajni priručnik za osnovce

'VARAŽDINSKA ŽUPANIJA' Predstavljen novi zavičajni priručnik za osnovce

U srijedu, 29. studenog, održana je u hotelu Turist svečana promocija novog zavičajnog priručnika naslova 'Varaždinska županija', autorice Silvane Fišter, u izdanju Školske knjige.

Promociji i stručnom skupu nazočili su brojni uzvanici, među kojima gradonačelnik Ivan Čehok, županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te ravnatelj varaždinskog Gradskog muzeja Miran Bojanić-Morandini. Svečanost promocije uveličao je i pjevački zbor Osnovne škole Vidovec, te učenici 1. osnovne škole recitacijom na znakovnom jeziku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Autorica priručnika, Silvana Fišter, učiteljica je savjetnica razredne nastave s dugogodišnjim učiteljskim stažom u Vidovcu, a recenzentice su učiteljica savjetnica razredne nastave Đurđica Krtanjek i Sanja Posavec, učiteljica geografije i povijesti iz 2. osnovne škole Varaždin.

Priručnik je namijenjen učenicima trećih razreda osnovne škole i učiteljima razredne nastave. Kako je i sam gradonačelnik istaknuo u svojem obraćanju, izuzetno je teško napisati kvalitetan, učenicima pristupačan i zanimljiv udžbenik, ali autorici ovog priručnika je to uspjela izuzetno dobro.

Tekstualni dio priručnika je jasan i koncizan, a priručnik obiluje kvalitetnim fotografijama koje će učenicima olakšati učenje sadržaja i učiniti im nastavu zanimljivijom.

Učitelji razredne nastave jednoglasno će se složiti da nedostaje materijala i udžbenika za zavičajnu nastavu i također da za sadržaje o zavičaju nema dovoljno vremena u nastavnom planu i programu iz Prirode i društva u trećem razredu.

Sanja Posavec je istaknula kako se priručnik Silvane Fišter može koristiti ne samo u trećem razredu osnovne škole, već i u višim razredima pri obradi sadržaja o Republici Hrvatskoj.

U priručniku je obuhvaćena cijela Varaždinska županija i grad Varaždin, a autorica je nastojala da ne zaboravi spomenuti ijedno naselje županije. Osim informacija, fotografija, geografskih karata, u priručniku se mogu naći i 'Pjesma Varaždinu' Stjepana Mikaca s notama, tekst svatovske pjesme iz Bednje, pjesma Maruševčanina Gustava Krkleca i mnoge druge zanimljivosti.

Osim didaktičke i edukativne vrijednosti, priručnik Varaždinska županija je svojim sadržajem i vrijedna knjiga koju bi trebala u svojoj kućnoj biblioteci imati svaka obitelj naše županije.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!