Vijesti / Društvo

PRVI DOJMOVI Studenti: 'Odličan smještaj po niskoj cijeni na hit lokaciji!'

PRVI DOJMOVI Studenti: 'Odličan smještaj po niskoj cijeni na hit lokaciji!'

Novi studenski dom otvoren je 2. prosinca, a riječ je o najvećoj investiciji ovakve vrste u Varaždinu i cijeloj Varaždinskoj županiji u iznosu od 127 miljuna kuna.

Ovaj studenski dom spada, kako je rečeno, u jedan od najsuvremenijih objekata ovakve vrste u regiji. Na pet katova nalazi se 12 učionica, 6 dnevnih boravaka, 6 čajnih kuhinja, 243 sobe, 600 kreveta, u svakoj sobi su kupaonica i toalet razdvojeni.

Kompleks nosi certifikat za energetski razred A+, dakle, bolje ne može.

Svoja iskustva s nama je podijelilo i dvoje studenata, koji od ovog prosinca počinju svoje studenske dane provoditi u novom domu.

Student FOI-ja Igor Rinkovec kaže kako ga najviše veseli prostor za vježbanje.

- Puno je modernije uređeno, ima jako puno prostorija za druženje studenata, kampus je jako lijep i studenti se mogu, ako je ljepše vrijeme, zabavljati i družiti. Posebno mi se sviđa što u novom domu ima puno prostora za vježbanje te košarkaški teren da se studenti mogu rekreirati, što prije nije bio slučaj - rekao je Igor.

Lara Medić iz Ljubuškog u Hercegovini, također studentica FOI-a, rekla je kako joj je drago što će od sada puno više studenata moći kvalitetno provesti svoje dane u novom studenskom domu te nam je nabrojala neke kvalitete.

- U odnosu na prijašnji dom, sada smo dobili prije svega balkon u sobama, terase, lift... Iznad svega izdvojila bih medicinsku ambulantu i posebnu prostoriju studentskog kluba, gdje napokon možemo organizirati sve svoje zanimljive događaje kroz godinu. Dobili smo sami svoj prostor za organiziranje većeg druženja. Drago mi je da se s povećanjem kapaciteta, otvaranjem novog studentskog doma, omogućilo da više studenata svoje studentske dane provedu baš u studentskom domu. Odličan smještaj u domu po niskoj cijeni, hit lokaciji i predobroj ekipi na jednom mjestu je u odnosu na život 'na stanu' nezamjenjiv - rekla je Lara.

Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog centra na otvorenju je nabrojio sve detalje ovog projekta.

- Na krovu zgrade nalazi se solarna elektrana od 119 kW. Grijanje i hlađenje je riješeno pomoću dizalice topline voda-voda. Kišnicu koristimo kao sanitarnu vodu. Susjedi su dobili novu ulicu sa šetnicama i drvoredom. Studenti su dobili ograđeno igralište, sprave za vježbanje na otvorenom na pet poligona, prekrasan trg. Tu je podzemna garaža sa 117 mjesta, punjači za električne automobile, spremište za bicikle za 340 bicikala. Pa zatim suvremena sušionica i praonica rublja na kartice, prostor studentskog kluba gdje će biti sve što je njima potrebno, od medijateke na dalje. A radnici SC-a dobili su uredske prostore. Ispred starog doma dobili su solarni park sa solarnim drvetom i solarnim klupama - rekao je Milijaš.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!