Vijesti / Društvo

FOTO Duh Adventa zavladao i Novim Marofom, bogata večer završena koncertom

FOTO Duh Adventa zavladao i Novim Marofom, bogata večer završena koncertom

Duh Adventa i predbožićnog ugođaja uvelike vlada u Novom Marofu. Posebno je svečano i veselo bilo ove subote kada je, u sklopu manifestacije 'Mali Advent u Marofu' na prostoru ispred Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin' upaljena druga svijeća uz blagoslov patera Vitomira Glavaša i pjesmu KUD-a Marof i njihovih gostiju – KUD-a Mladost iz Samobora.

- Svima vama želim svako dobro i zahvaljujem što ste se odazvali večeras na paljenje druge svijeće. Pozivam vas da nam se pridružite i iduće dvije subote na ovu prekrasnu manifestaciju koja svake godine okuplja sve više posjetitelja - poručio je okupljenima gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim što su popratili paljenje druge svijeće posjetitelju su imali priliku kupiti nešto i na Božićnom sajmu odnosno razgledati izložbu učeničkih zadruga s temom božićnog suvenira u holu kulturnog centra. Naime, učenici Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u natjecanju učeničkih zadruga u izradi i brendiranju proizvoda od ekološki prihvatljivih materijala na temu 'Čarolija Božića'.

U organizaciji subotnjih događanja uključio se i Lions Club Novi Marof koji se pobrinuo da se brojni posjetitelji ugriju uz tople napitke.

Svima koji su sudjelovali u subotnjim događanjima zahvalila je Renata Horvatić iz Turističke zajednice Grada Novog Marofa, organizatora manifestacije 'Mali Advent u Marof'.

Večer bogata sadržajima završena je godišnjim koncertom KUD-a Marof.

- Pred kraj svake godine već tradicionalno KUD Marof organizira svoj godišnji koncert u kojem smo našim sugrađanima pokazali što smo sve radili u protekloj godini. Kako bi sve bile malo sadržajnije u goste smo pozvali KUD Mladost iz Samobora - izjavio je u povodu održanog godišnjeg koncerta predsjednik KUD-a Marof Dragutin Košćak.

U dvosatnom koncertu nastupila je dramska grupa, folklorna sekcija, tamburaški sastav te ženska vokalna skupina 'Zipka', klapa 'Marof' te gosti KUD Mladost iz Samobora. Inače, KUD Marof postoji i djeluje već 38 godina i okuplja stotinjak stalnih članova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci