Vijesti / Društvo

FOTO Ivanec: Planinari iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske obilježili Dan planina

FOTO Ivanec: Planinari iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske obilježili Dan planina

Planinarski klub Ivanec je povodom međunarodnog Dana planina u nedjelju organizirao obilazak 'Ivanečke planinarske obilaznice' na kojemu se okupilo preko 160 planinara i ljubitelja prirode iz šesnaest planinarskih društava. Sudjelovali su planinari iz Hrvatske , Slovenije i Mađarske, tako da je navedeni pohod imao i međunarodni karakter.

Uz domaćina, članove PK Ivanec i mladeži Planinarskog kluba Ivanec, najbrojniji su bili Planinarsko društvo MIV Varaždin s 16 članova, Planinarsko društvo Bilo Koprivnica s 12, zatim slijede HPD Belecgrad, Sportsko rekreativna udruga Zagorje iz Zaboka, PD Ludbreg, planinari iz Mađarske, PD Lendava iz Slovenije,PD Extrem Čakovec, PD Prelog ,PD Lobor, HPD Ivančica, PD Naftaplin Zagreb, PD Željezničar Zagreb, PD Croatia Airlines Zagreb i HPD Zaprešić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pohod je započeo okupljanjem kod prve kontrolne točke kod Župne crkve u centru Ivanca gdje je uslijedilo i zajedničko fotografiranje. Riječi dobrodošlice svim prisutnima uputio je Tomislav Friščić, predsjednik Planinarskog kluba Ivanec , a zatim je uz pratnju vodiča započeo obilazak Ivanečkom planinarskom obilaznicom.

U izletištu i skijalištu Jarki u Prigorcu bio je organiziran zajednički ručak za učesnike pohoda i to tradicionalni grah te zajedničko druženje uz živu glazbu i ples te podijelu priznanja nekim obilaznicima koji su u obišli cijelu trasu Ivanečke planinarske obilaznice.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci