Vijesti / Društvo

ZIMSKI SPUST Od Svete Marije do Donje Dubrave: 'Ne dopustimo devastaciju Drave!'

ZIMSKI SPUST Od Svete Marije do Donje Dubrave: 'Ne dopustimo devastaciju Drave!'

Tradicionalni 10. po redu zimski spust u organizaciji Rafting kluba Matis, ekološke udruge Zeus i WWF-a održat će se u subotu, 13. siječnja. Spust će započeti u mjestu Sveta Marija, u Međimurju, a ciljna točka je Donja Dubrava.

- Rijeka Drava ponovno je pod velikom prijetnjom uslijed planirane izgradnje dviju novih hidroelektrana - Molve 1 i Molve 2 u samom srcu 'Europske Amazone'. Drava je svojim tokom dio mreže Natura 2000, Regionalnog parka Mura - Drava te značajan dio UNESCO prekograničnog rezervata biosfere. Okupimo se u što veće broju i pokažimo koliko nam je stalo do naše Drave. Ostavimo rijeku kakvu mi znamo budućim generacijama te ne dozvolimo devastaciju naše Drave! - poručuju organizatori.

Okupljanje je u 9 sati u domu 'Lastavica' u Donjoj Dubravi. Organizirani polazak iz Varaždina je u 8 sati sa parkirališta ispod cestovnog mosta kod Arene Varaždin.

Za sve sudionike osigurano mjesto u čamcu, vodič te topli obrok na kraju spusta.

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite sa prijavom, a prijaviti se možete isključivo putem e-maila: raftingklubmatis@gmail.com.

Kotizacija za sudjelovanje je 30 kuna, koju je potrebno uplatiti na žiro račun koji dobivate prilikom prijave na email sa svim detaljnim uputstvima.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!