Vijesti / Društvo

Kultura u zajednici: Općina Breznički Hum nositelj projekta teškog 2,5 m. kuna

Kultura u zajednici: Općina Breznički Hum nositelj projekta teškog 2,5 m. kuna

Krajem prvoga siječanjskog tjedna pokrenut je dogovor o sudjelovanju u zajedničkom euro projektu kojega će nositelj biti Općina Breznički Hum. Riječ je o pripremi projekta iz područja kulture koji bi se financirao iz programa Kultura u zajednici a što sufinancira socijalni fond EU. 

Općina kao nositelj okupila je partnere na projektu: humsku Limenu glazbu Sv. Martin, Knjižnicu i čitaonicu Novi Marof, Udrugu umirovljenika Prigorčica iz Breznice, Udrugu Praškocijeve haramije iz Visokog, Vatrogasnu limena glazba Predavac iz Rovišća i Varaždinske mažoretkinje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predviđeno trajanje projekta je dvije godine, u kojem će vremenu svi sudionici kroz različite aktivnosti pokušati svoje kulturne programe prikazati velikom auditoriju prezentirajući tako svoj rad te potaknuti više mladih ljudi na aktivnosti i bavljenje umjetničkim i kulturnim sadržajima.

Ako prođe na natječaju, kojemu je rok kraj veljače 2018. godine, ovaj će projekt u konačnici sudionicima moći pribaviti značajna sredstva iz Europske Unije iznisa do 2,5 milijuna kuna, što bi im uvelike olakšalo financiranje novih uniformi i instrumenata, tehničku opremu potrebnu za njihove aktivnosti i nastupe kao i određene manifestacije i sadržaje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci