Vijesti / Društvo

Predstavljanje projekta 'Od 3 do 300' 11. siječnja u OŠ Veliki Bukovec

Predstavljanje projekta 'Od 3 do 300' 11. siječnja u OŠ Veliki Bukovec

U četvrtak, 11. siječnja, u Osnovnoj školi Veliki Bukovec održat će se predstavljanje projekta 'Od 3 do 300' s početkom u 9.30.

Projekt 'Od 3 do 300' provodi se u sklopu poziva 'Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja', usmjerenoga na unaprjeđenje različitih vrsta pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola te se financira u sklopu Operativnoga programa 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014. - 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Osnovna škola Veliki Bukovec, a partneri na projektu su Osnovna škola Andrije Palmovića iz Rasinje i Osnovna škola 'Dr. Ivan Novak' iz Macinca.

- Projekt se sastoji od edukacije za učitelje, opremanja škola i rada s učenicima u šest različitih izvannastavnih aktivnosti - astronomskoj grupi, književnoj stvaraonici, medijsko-digitalnoj grupi, knjižničarskoj grupi, matematičkoj grupi te jezičnom klubu za čije će se provođenje napisati novi kurikulumi - stoji u najavi projekta.

44 odgojno-obrazovna radnika će sudjelovati u stručnom usavršavanju o inovativnim pristupima poučavanja te razvoju izvannastavnih aktivnosti unutar školskih kurikuluma, a 300-ak učenika triju osnovnih škola imat će priliku stjecati ključne kompetencije za cjeloživotno učenje kroz sudjelovanje u različitim projektnim aktivnostima.

Vrijednost projekta: 938.719,08 kuna bespovratnih sredstava.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!