Vijesti / Društvo

KOMUNALNI PROBLEMI 'Triput će se kopati za nešto što se moglo riješiti odjednom'

KOMUNALNI PROBLEMI 'Triput će se kopati za nešto što se moglo riješiti odjednom'

U Ulici Ljudevita Filipeca u Varaždinu još se uvijek može vidjeti kako se u neka prijašnja vremena električna energija distribuirala putem žica i krovova kuća, pa čak i kako je javna rasvjeta u ulici riješena tako da su svjetiljke postavljene na kuće.

Upozorio je već ranije na te probleme Miroslav Marković, predsjednik 5. mjesnog odbora, dodavši svemu tome i da je kolnik u izrazito lošem stanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Termoplin je počeo s rekonstrukcijom mreže i tada se ukazala prilika, napominje Marković, da Termoplin, HEP i Grad u što manjem trošku zajedno naprave sve što treba da se ova ulica komunalno potpuno riješi.

- Odlučio sam to pokrenuti, išao sam od kuće do kuće, prikupio potpise za peticiju prema HEP-u i Gradu, prikupio sve elektro-suglasnosti svih vlasnika u ulici za obavljanje radova. Tražio sam u Komunalu da oni naprave svoj dio. Izašli smo svi na teren, pogledali ulicu. Dečki iz Komunala su mi rekli da za 2017 više nema novaca. Ok, tražio sam da se stavi u proračun za 2018. I oni su to korektno uvrstili u prijedlog proračuna za 2018. - priča Marković.

No, dodaje, te stavke u gradskom proračunu za 2018. godinu nema, a navodno je ta stavka maknuta prema naputku zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara.

- Ako se već i nema novaca za rekonstrukciju kolnika, u redu, ali ako se nema za jedan projektić javne rasvjete sa četiri svjetiljke u jednoj ulici u kojoj sad HEP kopa i samo treba taj dio odraditi, to je žalosno. Pozivam dogradonačelnika, ali i medije, da pokažu interes za ovaj slučaj i da se nađe način da se to riješi dok HEP još nije u fazi asfaltiranja. Građani su ogorčeni, zovu me i traže od mene da urgiram da se ovo sad završi. Triput će se kopati i asfaltirati za nešto što se moglo riješiti odjednom da se bolje planira. Žalosno, ali i tipično za nas - nezadovoljan je Marković.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!