Vijesti / Društvo

GRIPA U varaždinskoj bolnici uvodi se ograničenje posjeta bolesnicima

GRIPA U varaždinskoj bolnici uvodi se ograničenje posjeta bolesnicima

Zbog pojave epidemije gripe u općoj populaciji i na području Varaždinske županije, a radi interesa i zaštite bolesnika, u Općoj bolnici Varaždin uvodi se ograničenje posjeta bolesnicima.

Riječ je o uobičajenoj proceduri, a apelira se na građane da se u vrijeme epidemije gripe ponašaju savjesno i odgovorno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Posjete se dozvoljavaju isključivo u definirano vrijeme prema odjelu u vremenu od petnaestak minuta. U posjeti može biti jedan posjetitelj, a preduvjet je da su posjetitelji zdravi, odnosno da nemaju respiratornih simptoma – naglasio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr.med.

Kako se u narednom razdoblju očekuje povećani broj oboljelih od ove akutne zarazne bolesti, ove mjere ograničenja na snazi ostaju do daljnjega. Javnost će biti pravovremeno informirana o njihovom prestanku.

– Radi sumnje na gripu do sada je u našoj dnevnoj bolnici liječničku pomoć zatražilo desetak pacijenata. Međutim, do sada nitko nije hospitaliziran te su svi pacijenti nakon liječničkog pregleda otpušteni svojim kućama – naglasio je ravnatelj Kudelić.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!