Vijesti / Društvo

Varaždinski učenici pokazali najviše interesa za Statističku olimpijadu

Varaždinski učenici pokazali najviše interesa za Statističku olimpijadu

Statistička olimpijada natjecanje je za srednjoškolce, a cilj je promicanje statističke pismenosti među učenicima. Provodi se u dvije faze: prva je ona nacionalna, a zatim europska, piše portal srednja.hr.

Hrvatska se nalazi na trećem mjestu po broju prijavljenih ekipa. Prijave traju sve do 26. siječnja kada započinje nacionalna faza natjecanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Statistička olimpijada, čiji je cilj promicanje statističke pismenosti među srednjoškolcima, nacionalna je faza Europskoga statističkog natjecanja u kojem će pravo sudjelovanja imati najbolje hrvatske ekipe.

Ovo je prvi put da je takvo natjecanje organizirano, a prijave traju sve do 26. siječnja.

Elektrostrojarska škola u Varaždinu prijavila najviše timova

Hrvatska se nalazi na trećem mjestu s dvadesetak ekipa manje od Španjolske koja je trenutačno vodeća zemlje po broju prijavljenih ekipa. Ako promatramo omjer ukupnog broja srednjoškolaca pojedine zemlje te trenutačni broj prijava, tada se Hrvatska nalazi na drugome mjestu, odmah nakon Cipra.

Najviše prijavljenih učenika je iz Varaždinske županije koja broji 34 prijavljene ekipe. Nakon njih najviše prijavljenih ima Grad Zagreb s 22 ekipe, a treće mjesto s po deset ekipa dijele Karlovačka i Vukovarsko srijemska županija.

Škola s najviše prijavljenih ekipa je varaždinska Elektrostrojarska. Iz ove škole prijavljeno je čak 27 ekipa.

Ekipe za sudjelovanje prijavljuje Državni zavod za statistiku. Najbolje mentore i ekipe očekuju vrijedne novčane nagrade, kao i elektronički uređaji, piše srednja.hr.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!