Vijesti / Društvo

Ilčić opet šokirao: 'Kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su…'

Ilčić opet šokirao: 'Kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su…'

Dvojica istaknutijih pripadnika 'kontraša', predsjednik stranke HRAST Ladislav Ilčić te studentski kapelan Damir Stojić, u utorak su u Studentskom domu 'Stjepan Radić' organizirali tribinu na kojoj su studentima pričali o Konvenciji čija bi primjena 'ugrozila temeljene vrijednosti koje određuju hrvatski narod', piše portal Forum.

Ilčić je, jednostavno rečeno, govorio protiv Istanbulske konvencije pa ustvrdio kako postoje biološke razlike između žena i muškaraca, a izjava koja je šokirala tiče se - žena i menstruacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Rodne teorije koje se uvode Konvencijom govore o tome da bih ja mogao reći 'OK, ja sam muškarac, ali ja biram da sam žena i ne smijem biti sputan tim organom nego moram biti drugog spola'. To je nemoguće. Postoje biološke razlike. Kod žena imate tu povezanost tjelesne i emocionalne komponente. Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća - izjavio je.

Studenti su Ilčiću poručili da pojam roda nije nepoznat drugim hrvatskim zakonima, poput Zakona o suzbijanju diskriminacije ili Zakona o životnom partnerstvu, i da se u Konvenciji nigdje ne javlja pojam 'rodna ideologija', kao što piše u letku, piše portal Forum.

Ovo seksističko predavanje izazvalo je pravu buru na društvenim mrežama pa se tako oglasila i Jadranka Kosor koja je kratko komentirala.

- Ovako besramno ponižavajuće o ženama već dugo nitko nije govorio. Zaista se čovjeku želudac okrene. Sramotno.

Novinarka Nataša Zečević također je izjavu komentirala na svom Twitteru.

- Evo, mene zanima jel se Ladislav Ilcic, sukladno menstrualnom ciklusu ministrice Obuljen, tako ophodi s njom.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci