Vijesti / Društvo

FOTO Ivonjski fašnik: Na špici galamilo i zvonilo 550 maškara

FOTO Ivonjski fašnik: Na špici galamilo i zvonilo 550 maškara

Oko 550 maškara iz Međimurske, Krapinske, Varaždinske županije te iz Slovenije i rijeka posjetitelja što je okupirala ivanečku špicu i okolne ulice, bilanca je Ivonjskog fašinka koji je na središnjem ivanečkom trgu održan u nedjelju, 4. veljače.

Nakon što je zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina maškarama uručila pozamašan ključ gradske blagajne, karnevalsko veselje nastavljeno je uz sočne dosjetke voditelja Marijana Gotala - Cicana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Urnebesnu povorku koja je uz halabuku, larmanje, zvonjavu, klepetanje i trubljenje prodefilirala ivanečkim ulicama, na špicu su uvele skupine Društva prijatelja narodnih običaja Maska (pridružile su im se maškare iz Prigorca), koja u Ivancu fašnička ludovanja organizira već gotovo 30 godina.

U fašniku je sudjelovala 21 maskirana skupina i to grupe kurenata iz slovenskog Podlehnika, Vidma i Leskovca (iz tog su mjesta na Fašinku sudjelovale dvije velike grupe) te iz Murskog Središća, Turčišća, Domašinca, Nedelišća, Lobora, Cestice, Petrijanca, Donje i Gornje Voće, Lepoglave, Štefanca, Mihovljana i drugih mjesta.

Dakako, u maškara milosti nema pa se pod maskama punom parom „brijalo“ o svemu i svačemu, čak i o globalnoj političkoj situaciji koju su maskama Trumpa i Kim Jong Una i cijele ratne logistike iskarikirali Hopaci iz Gornje Voće.

Nakon što je brzinski osuđen kao simbol svega zla i lošeg, maškare su potom Princa fašnika zapalile, a nakon toga urnebesnu zabavu nastavile u dvorani KTC-a u Ivancu, uz glazbu, ples, krafne te dobro iće i piće.

Pokrovitelj Fašnika je Grad Ivanec, koji je i ove godine, kao i svake dosad, osigurao novčanu i logističku potporu ovoj omiljenoj pučkoj manifestaciji.

Suorganizaciju potpisuje Turistička zajednica grada Ivanca.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci