Vijesti / Društvo

OTVORENJE U Općoj bolnici otvara se novi Centar za hemodijalizu

OTVORENJE U Općoj bolnici otvara se novi Centar za hemodijalizu

Ministar zdravstva Milan Kujundžić sutra će posjetiti Varaždinsku županiju, a u sklopu radnog posjeta otvorit će i novi Centar za hemodijalizu u varaždinskoj Općoj bolnici.

Naime, novi Centar za hemodijalizu koji se nalazi na petome katu, ima 35 kreveta za dijalizu za koja su osigurana 37 uređaja za dijalizu od kojih su dva rezervna jer se isti tijekom određenog broja sati rada preventivno održavaju u servisnoj radionici OBV, a čime se pridaje velika pažnja sigurnosti pacijenata u programu dijalize, a vrijednost projektiranja i građevinskih radova na uređenju dijela Odjela za nefrologiju  i dijalizu u objektu Internističko-pedijatrijskog paviljona OBV iznose 10,3 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radovi su završeni 2016. godine, a opremanje i sustav pripreme demineralizirane vode krajem 2017. godine, u vrijednosti od 4 milijuna kuna.

Početkom ove godine hemodijaliza je preseljena iz starih prostora, iz zgrade Neurologije, u novi zdravstveni prostor Internističko-pedijatrijskog paviljona te tako prostorno sada čini jedinstvenu cjelinu Odjela za nefrologiju i dijalizu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci