Vijesti / Društvo

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Donesena odluka o financijskoj potpori udrugama

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Donesena odluka o financijskoj potpori udrugama

Općina Trnovec Bartolovečki rad i aktivnosti brojnih udruga pomaže značajnim sredstvima iz proračuna koja se mjere u iznosu od nekoliko milijuna kuna.

Tako će biti i ove godine nakon što su članovi Općinskog vijeća, na sjednici održanoj u četvrtak, jednoglasno donijeli odluku o izravnoj dodjeli sredstava financijske potpore, prema programima rada, udrugama koje svoje sjedište imaju u Općini Trnovec Bartolovečki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je za vatrogastvo, za pet dobrovoljnih društava koliko ih ima u Općini i za Vatrogasnu zajednicu, predviđeno 465 tisuća kuna.

Za pet sportskih klubova s područja Općine te za devet sportskih udruga s registriranom djelatnosti lovstva, zaštite okoliša i sportske rekreacije osigurana su sredstva u iznosu većem od pola milijuna kuna.

Financijska sredstva za svoje projekte i aktivnosti dobit će i KUD Mak, zatim Udruga žena 'Trnovečko srce' iz Trnovca te Udruga žena 'Cvijet' iz Šemovca. Sredstva su osigurana i za Udrugu umirovljenika i starijih osoba te Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH-a - Ogranak Varaždin Klub Trnovec Bartolovečki.

- Udruge kroz svoj rad i projekte okupljaju veliki broj malih i mladih mještana, ali i žene, naše starije mještane i branitelje. Udruge daju svoj veliki doprinos životu naše općine te ga obogaćuju organizacijom velikog broja manifestacija i događanja - kazao je načelnik Općine Zvonko Šamec nakon prihvaćanja odluke o raspodjeli sredstava.

Osim te prihvaćena je i odluka o izmjenama i dopunama Statuta Općine Trnovec Bartolovečki. Riječ je o usklađivanju Statuta s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Na sjednici je bilo i riječi o dodijeljenim stipendijama studentima u ovoj akademskoj godini. Ukupno je dodijeljeno 38 stipendija za što je u proračunu osigurano 116 tisuća kuna.

- Ukupno je pristiglo 59 prijava od kojih tek 8 nije udovoljavalo uvjetima natječaja. Od 51 studentice odnosno studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju njih 38 se odlučilo sklopiti ugovor s Općinom o stipendiranju. Ovako veliki broj stipendista, i uspjesi koje oni postižu, garancija su da se Općina ne mora brinuti za svoju budućnost - zaključio je Šamec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci