Vijesti / Društvo

FOTO Najmlađi pokazali kretivne maske i kostime na fašniku u Novom Marofu

FOTO Najmlađi pokazali kretivne maske i kostime na fašniku u Novom Marofu

Bijeli medvjedići, klaunovi, abeceda, eskimi ili pak jednorozi, samo su neke od maski mališana iz novomarofskih dječjih vrtića 3. po redu 'Dječjeg Fašnika v Marofu' koji je ove godine okupio 400-tinjak mališana.

Uz mališane iz DV 'Novi Marof', DV 'Bambi', DV 'Anđeo' iz Oštrica, u povorci su sudjelovali i gosti iz DV 'Leptirić' iz Ljubešćice, kao i polaznici novomarofskog Društva Naša Djeca te Plesnog studija "M-fit".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šarenilo i vesele maske brojnim su mještanima šetnjom od gradskog vrtića do Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin' pokazali mališani skupine 'Ptičice' iz DV Novi Marof koji su bili kuhari, dok su se mališani iz skupine 'Loptice' iz DV Bambi iz Novog Marofa predstavili kao ronioci.

Skupina 'Zečići' iz DV Novi Marof bili su bijeli medvjedići i eskimi, a 'Mrvice' iz DV Novi Marof prošetali su kao čarobnjaci.

Mališani skupine 'Ribice' iz DV Bambi ove su godine bili zamaskirani u abecedu, dok su vesela strašila bili mališani iz skupine 'Kockice' DV Novi Marof.

Klaunovi su stigli iz DV 'Anđeo' iz Oštrica, a gosti iz DV 'Leptirić' iz Ljubešćice bili su kišica.

Dvije skupine iz Plesnog studija 'M-fit' zamaskirali su se u bijele i crne jednoroge, dok su polaznici Društva Naša djeca bili ujedinjeni marofski dramirati.

Vrhunac 'Dječjeg fašnika' zasigurno je bilo predstavljanje na pozornici te 'preuzimanje vlasti' i ključeva grada od zamjenika gradonačelnika Ivana Tuka. Nakon predstavljanja i šetnje pozornicom uslijedila je prava fašnička fešta uz DJ-a i nezaobilazne krafne.

- 'Dječji Fašnik v Marofu' ponovno je potvrdio status jednog od najmasovnijih fašnika u županiji, kad su u pitanju najmlađi. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebice tetama i mališanima iz naših vrtića koji su predano u posljednjih mjesec dana izrađivali maske i kostime - kazala je voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa, Renata Horvatić, glavni organizator manifestacije.

Inače, uz Turističku zajednicu i Pučko otvoreno učilište te vrtiće, u organizaciju 'Dječjeg fašnika v Marofu' uključio se i Grad Novi Marof koji je za mališane osigurao krafne. U organizaciji Fašnika pomogli su i volonteri Srednje škole Novi Marof.

Fašničko veselje se nastavlja u nedjelju na Čevu u sklopu Cross lige.

Naime, organizator 'Cross lige Čevo' odlučio je ovo kolo održati pod maskama. Svoj dolazak najavio je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!