Vijesti / Društvo

INTERVJU Hana Hegedušić o životu i kazalištu: 'Dosljedna sam u ugađanju sebi'

INTERVJU Hana Hegedušić o životu i kazalištu: 'Dosljedna sam u ugađanju sebi'

'Sočni komad', tako je glumica Hana Hegedušić u dvije riječi sama najbolje sažela u kakvoj se novoj ulozi našla u mjuziklu 'Prošlih 5 godina' koji igra u varaždinskom HNK. Riječ je o dramskoj radnji koju nose samo dva lica, Cathy (Hana Hegedušić) i Jamie (Ivan Čuić, odnosno Igor Barberić), u kojoj songovi prate priču o pet godina njihove veze od prvog izlaska do kraja braka. Bio je to zahtjevan i izazovan zadatak koji je za 42-godišnju Hanu bio i iznimno emotivan jer se kroz ovu priču prisjetila iskustava iz svoje ljubavne prošlosti, piše Gloria.hr.

Iz dva kuta, muškog i ženskog, u mjuziklu Prošlih 5 godina gledamo sreću, smijeh, suze, svađe, nade, razočaranja koja su pratila petogodišnju vezu od upoznavanja do razvoda - svaka veza koja završi razvodom to nosi. Je li to za vas, koja ste u privatnom životu sve to prošli, ovo bila posebno emocionalna uloga?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uloga je iznimno zahtjevna, u svakom smislu, pa tako i u emotivnom. Puno je malih detalja koje me podsjete na neke moje priče iz prošlosti, kako mladosti, tako i nedavnih veza. Ali ova priča u cijelosti ipak nije slična ni jednoj mojoj bivšoj vezi. Sva sreća, jer ne znam kako bih to izdržala.

Još svi pamtimo vašu izvrsnost i karizmu kad ste osvojili publiku u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', potom je mjuzikl u kojem ste igrali, ‘Pacijenti’, postigao golem uspjeh. Još se dojmovi od 'Pacijenata’ nisu ni stišali i već ste na varaždinskim daskama - imate li uopće praznog hoda?

Svaki dan ugrabim trenutak ili dva za sebe. Neki dan duže, neki kraće, ali dosljedna sam u ugađanju sebi. Volim se maziti i paziti. Nekad odem u teretanu u Čakovcu, nekad sjedim i buljim u serije na Netflixu, nekad čitam knjige. Svašta pomalo.

Odrasli ste u Zagrebu, životni put vas je odveo u malo mjesto nedaleko od Varaždina i varaždinski HNK. Koje su prednosti, koji možda nedostaci malog mjesta? Idete li često u Zagreb?

Prednosti malog grada su svakako manje gužve na cestama, manji redovi na blagajnama, pa s tim čovjek dobije više vremena za sebe. Prednost Varaždina je i blizina Zagreba, tako da ja i dalje putujem u studio sinkronizirati crtiće, snimiti koji film, reklamu, gostovati u kojoj seriji itd.

Dogode li vam se i danas depresivne faze, poput one iz doba dok ste studirali na Akademiji dramske umjetnosti, što je tome najbolji lijek, imate li neki savjet za sve koji se bore s depresivnim stanjima?

Ono što je meni najviše pomoglo, a što mi i danas pomaže je da si ponavljam: 'Ovo je samo faza... ovo nisi ti'.

Cijeli intervju pročitajte na poveznici u nastavku: Hana Hegedušić: Kad mi je najteže ponavljam si: 'Ovo je samo faza, ovo nisi ti'

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!