Vijesti / Društvo

FAŠNIK V SVIBOVCU Vesele maškare otkrile 'spomenik vepra', pojavio se i Todorić!

FAŠNIK V SVIBOVCU Vesele maškare otkrile 'spomenik vepra', pojavio se i Todorić!

Nakon tople zime prošlih mjeseci, snijeg je iznenadio mnoge, ali niti malo nije omeo organizatore još jednog Fašnika v Svibovcu. Ova se manifestacija redovito održava već niz desetljeća, uvijek na pokladni utorak, posljednji dan prije Korizme.

Tradicija je nastavljena na istom mjestu i sa sličnim rasporedom kao prošlih godina. Prva su se svojim igrokazima i šalama predstavila djeca iz Područne škole Svibovec Podravski koja djeluje u sklopu Osnovne škole Sračinec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon njih selom je prošla 'svadbena' povorka koja se uputila po 'mladu' s kojom se uskoro vratila na glavnu pozornicu, gdje je održan središnji dio fašničke zabave - Svibovska svadba. Malo drugačiji, mogli bismo reći 'dugini mladenci' obećali su si vječnu ljubav i vjernost, a voditelji su se mogli posvetiti zbijanju šala na račun političara i lokalnih 'majstora' koji su u protekloj godini zaslužili da budu spomenuti.

U veselom raspoloženju otkriven je i 'spomenik' vepra, kao pandan 'prasice' u Sračincu, na fašniku se pojavio i 'Todorić' sa svojim odvjetnikom, a bili su tu i dečki iz Života na vagi. Sve u svemu, smijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo. Predstavili su se i Petranski kurenti.

Dugogodišnju tradiciju ove vesele manifestacije ponovni su uspješno održali članovi Udruge za očuvanje starih običaja Črepičar i Mjesni odbor Svibovec Podravski.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!