Vijesti / Društvo

DAN TURISTIČKIH VODIČA Besplatno razgledavanje Varaždina i knjižnice 24. veljače

DAN TURISTIČKIH VODIČA Besplatno razgledavanje Varaždina i knjižnice 24. veljače

U subotu, 24. veljače, u Varaždinu će se, već tradicionalno obilježiti Međunarodni dan turističkih vodiča. Varaždinski će turistički vodiči od 10 do 12 sati sve zainteresirane besplatno provesti povijesnom gradskom jezgrom te ih upoznati sa zanimljivostima iz povijesti i sadašnjosti Varaždina.

Uz vođenje povijesnom jezgrom za Varaždince i njihove gosti bit će organiziran i razgled Knjižnice i čitaonice 'Metel Ožegović' koja ove godine slavi 180 godina postojanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča, sa sjedištem u Beču, od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča. Povodom svojeg dana Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te suorganizatori Turistička zajednica grada Varaždina i Gradska knjižnica i čitaonica 'Metel Ožegović' svim će Varaždincima i njihovim gostima pružiti priliku da još bolje upoznaju Varaždin.

Polazišna točka za razgled povijesne gradske jezgre bit će ispred Turističke zajednice grada Varaždina, Ulica Ivana Padovca 3. Zainteresirane za razgled Knjižnice i čitaonice 'Metel Ožegović' stručni vodič čekat će ispred ulaza u samu knjižnicu. Polasci za oba razgleda planirani su u od 10 do 12 sati, svakih 30 minuta.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!