Vijesti / Društvo

HITNA U IVANCU Batinić: 'Problem će se riješiti, građani neće ostati bez hitne'

HITNA U IVANCU Batinić: 'Problem će se riješiti, građani neće ostati bez hitne'

- Nakon pet mjeseci političke opstrukcije od strane župana Radimira Čačića, čini se da je problem hitne medicinske službe u Ivancu pred rješavanjem - istaknuo je Milorad Batinić, ivanečki gradonačelnik i saborski zastupnik iz HNS-a.

Naime, istaknuto je na konferenciji, Batinić je na problem reagirao još 28. rujna prošle godine, nakon što je dobio informaciju da će biti ukinuto dodatno dežurstvo hitne medicinske službe u Ivnacu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Značilo bi to da, ako mobilni tim ode na teren, u hitnoj službi u Ivancu nema tehničara niti medicinskog osoblja koje bi zbrinulo hitnog pacijenta. Proteklih pet mjeseci bila je vidljiva opstrukcija župana Čačića, koji je svojim podmetanjima građanima uskratio hitnu medicinsku pomoć, tvrdeći da u ivanečkom Domu zdravlja nema prostora za rad hitne - kazao je Batinić.

- Nakon naših dopisa, temeljnih na činjenicama, Županija je uvidjela da u Domu zdravlja u Ivancu postoje čak tri moguća prostora za hitni prijem. Ovaj tjedan imamo zakazan sastanak s ravnateljem Doma zdravlja Varaždinske županije, Draženom Jagićem, nakon čega bi se trebalo realizirati ono što je još u listopadu dogovoreno s ministrom Kujundžićem - posebno dežurstvo za vikend i blagdane.

HZZO je, prema riječima Batinića, spreman pokriti troškove, dok je obaveza Županije osigurati prostor.

- Nakon toga će se krenuti s opremanjem prostora, s time da sam još prošle godine rekao, a kod toga stojim i danas: Grad Ivanec je spreman financirati opremanje ambulante - zaključio je ivanečki gradonačelnik, dodavši da 'oko 40 tisuća građana neće ostati bez hitne službe'.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci