Vijesti / Društvo

Reformisti za jednaka prava za sve umirovljenike Varaždinske županije

Reformisti za jednaka prava za sve umirovljenike Varaždinske županije

Odlukom bivšeg župana Štromara i bivše vlasti HNS- a i SDP-a po kojoj su umirovljenici s područja Grada Varaždina bili uskraćeni uslugom besplatnih autobusnih karata i to, za ukupno šest povratnih karata što znači 12 besplatnih vožnji od mjesta prebivališta do unaprijed željene destinacije prema važećem voznom redu, Interesni odbor umirovljenika Reformista pokrenuo je inicijativu po kojoj bi svi umirovljenici, pa i oni s područja Grada Varaždina, dobili pravo besplatnog korištenja istog broja autobusnih karata.

- Do sada smo imali situaciju da su umirovljenici s područja Varaždinske županije imali pravo na korištenje šest besplatnih povratnih autobusnih karata te su tako mogli putovati po Županiji, npr. Lepoglava - Ivanec, Trakošćan - Sračinec, Ludbreg - Varaždin i dr., dok su umirovljenici s područja Grada Varaždina bili uskraćeni za isto, samo zato jer žive u Gradu Varaždinu te su na taj način diskriminirani od strane bivše Županijske vlasti - stoji u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Interesni odbor pokrenuo je tako inicijativu kojom bi umirovljenici imali jednaka prava, bez obzira na to u kojem kraju Varaždinske županije žive.

Vladimir Kozjak, predsjednik Interesnog odbora rekao je da će ta točka biti predložena na sjednici Savjeta umirovljenika Varaždinke županije te da vjeruje da će ista biti prihvaćena od strane Županijske vlasti s obzirom na to da je župan podržao inicijativu.

Podršku Interesnom odboru umirovljenika dao je i vijećnik Reformista u Gradskom vijeću Grada Varaždina Darko Detelj i tajnica Gradske organizacije Mirjana Soldatek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci