Vijesti / Društvo

ZIMSKA SLUŽBA 'Na cestama je 50 ekipa, problem je intenzivno padanje snijega'

ZIMSKA SLUŽBA 'Na cestama je 50 ekipa, problem je intenzivno padanje snijega'

Prema procjeni meteorologa, jučer je na području Varaždinske županije palo oko 15 centimetara snijega, a danas nas očekuje dodatnih 20 centimetara. Što takva količina padalina znači za ceste diljem županije, saznali smo od Marija Vdovića, voditelja Zimske službe.

- Još od prekjučer smo u trećem stupnju pripravnosti, na državnim, županijskim i lokalnim cestama angažirali smo 50 ekipa, u Varaždinu kontinuirano radi 20 ekipa - rekao nam je Vdović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Problem, što je i za očekivati, stvara kotinuirano padanje snijega.

- Ceste smo posipavali i čistili, međutim zbog dosta intenzivnog padanja snijega dolazi i do zadržavanja određene količine u debljini od centimetar i pol do dva centimetra snijega. Leda na kolniku nema, ceste su sve posipane sa solju ili mješavinom soli ili kamenog posipala, ali, zbog padanja snijega, ceste su skliske.

Dodatne probleme mogla bi stvariti hladna fronta, najavljena za dane pred nama.

- Očekujemo da će snijeg prestati padati prije dolaska hladne fronte pa da očistimo najvažnije ceste do asfalta. Sol djeluje do nekih -8 stupnjeva i morali bi to očistit kako ne bi došlo do stvaranja ledenih kora.

Vozači bi pozornost trebali obratiti na postavljenu privremenu prometnu signalizaciju koja je početkom zimske sezone postavljena na najkritičnija mjesta u županiji. No najvažnije je da vozači prilagode vožnju uvjetima na cesti.

- Treba povećati razmak između vozila, biti u zimskom režimu vožnje, što znači bez naglih kretanja i zaustavljanja, povećati oprez u vožnji i na odredište krenuti prije - zaključio je Vdović.

Na velike probleme naišao je danas i željeznički promet pa su kasnili vlakovi diljem županije.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!