Vijesti / Društvo

Župan Čačić podržao rad Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja

Župan Čačić podržao rad Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije održala je svoju 23. redovitu godišnju skupštinu, a podršku u njihovom radu dao ime je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Udruge Ljubice Florijan Cerovečki koja je u uvodu naznačila kako u samoj Udruzi djeluje osamdeset aktivnih članova koji njeguju uspomenu na istinske vrijednosti Domovinskog rata, prisutnima se obratio i župan Čačić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od samih svojih početaka Udruga djeluje u pravcu očuvanja povijesne istine o Domovinskome ratu, članovi Udruge su izgubili nekoga od svojih najmilijih u ratu i sigurno im nije lako nositi se s time. Osnovavši Udrugu koja okuplja roditelje i udovice pokazali su snagu i želju da se osim trajne uspomene na žrtvu svojih najdražih, kroz zakonske okvire te različitim inicijativama izbore za svoja prava. Varaždinska županija podupire njihov rad i pomaže u nekima od aktivnosti-naglasio je župan Čačić te podsjetio na veliki broj branitelja s varaždinskog područja koji su svoju hrabrost i domoljublje dokazali u obrani Domovine, od Vukovara pa sve do Dubrovnika.

Inače, Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije je osnovana 22. travnja 1995. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci