Vijesti / Društvo

Kostanjevac: 'Na (ne)očišćene ceste žale se oni koji su u Vinici povremeno'

Kostanjevac: 'Na (ne)očišćene ceste žale se oni koji su u Vinici povremeno'

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, priopćenjem je reagirao na tekst naslova 'KRITIKA ČITATELJA Neke ceste u Vinici još uvijek pod debelim slojem snijega'. U njemu, naime, čitatelj kritizira (ne)očišćenost nekih dionica cesta na području općine.

> KRITIKA ČITATELJA Neke ceste u Vinici još uvijek pod debelim slojem snijega

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Načelnikovu reakciju prenosimo u cijelosti.

'Vezano uz objavljeni tekst naprosto sam prisiljen reagirati iz više razloga. Prije svega potrebno je ponoviti da su prilike na području Općine Vinica kao i na području većeg dijela zemlje u proteklih par tjedana doista bile alarmantne zbog prekomjerne količine snijega.

Pružatelj usluga čišćenja snijega na području Općine Vinica danonoćno je sa svojim strojevima na terenu već 2 tjedna. Razumljivo je da su stanovnici nestrpljivi jer svi očekuju u istom trenutku u cijelosti izvršenu uslugu čišćenja snijega pred vratima, a to naprosto nije moguće jer se na području Općine u svih sedam naselja, čisti 26 kilometara nerazvrstanih cesta, na 91 dionici, a troškovi za čišćenje snijega samo u ovoj godine do kraja veljače iznose cca 100.000,00 kuna.

No s druge strane, opet je krajnje neprimjerno da se na uslugu čišćenja snijega žale one osobe koje ovoj Općini ni na koji način ne doprinose, koje su se doselile na područje Općine Vinica namijenjeno prije svega povremenom stanovanju i koje nisu smatrale potrebnim niti činjenicu o svom doseljavanju prijaviti u Općinu Vinica.

Te iste osobe nisu izvršile potrebne prijave promjena u evidenciji obveznika poreza na kuće za odmor, a niti u evidenciji obveznika komunalne naknade. Naravno, slijedom neprijavljivanja nisu ni obveznici komunalne naknade, a iz koji se sredstava financira čišćenje cesta od snijega.

Stoga smatram da je primjereno da te osobe prvo trebaju regulirati svoje obveze prema Općini, a tek si nakon toga dozvoliti pravo prozivanja po medijima', stoji u odgovoru načelnika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci