Vijesti / Društvo

POPLAVE Na rijeci Plitvici uspostavljene redovne mjere obrane od poplava

POPLAVE Na rijeci Plitvici uspostavljene redovne mjere obrane od poplava

Južina koja vlada ovih dana uzrokuje brzo otapanja snijega, a samim time mogućnost poplava diljem zemlje, pa tako i u Varaždinskoj županiji.

U priopćenju Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin navedeno je kako su od 9.ožujka od 17 sati uspostavljene redovne mjere obrane od poplava na rijeci Plitvici od mosta na državnoj cesti D-3 do ušća u Dravu te da su vatrogasci u protekla 24 sata imali nekoliko intervencija ispumpavanja vode u Ivancu, Križovljanu i Tuhovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U 18.30 sati iz VOC Varaždin zaprimljena je dojava o potrebi dopreme vreća s pjeskom i izrade zečjih nasipa na potoku Šikad kod pružnog prijelaza u Ivanečkom Naselju. Dopremljeno je 60-tak vreća i izrađeno oko 30 metara zečjeg nasipa uz potok. Intervencija je završena oko 20.15 sati - objavili su ivanečki vatrogasci na svojoj Facebook stranici.

Ivanečki vatrogasci imali su još dvije intervencija ispumpavanja vode.

- U 18.30 sati iz VOC Varaždin zaprimljena je dojava o potrebi ispumpavanja vode s dvorišta poduzeća WE-KR. Na intervenciju je upućeno KV, ZV sa 13 vatrogasaca. Voda se s obližnjih polja sljevala na dvorište firme. Uz pomoć dvije motorne pumpe voda je ispumpana s dvorišta i za svaki slučaj je ostavljeno desetak vreća za zatvaranje odvodnih kanala. Dva vatrogasca su ostavljena da rade s pumpama, a ostalih 11 je upućeno u Ivanečko Naselje na izradu nasipa uz potok Šikad. Intervencija je završila u 20.49 sati - stoji na Facebook stranici ivanečkih vatrogasaca.

- U 15.48 sati iz VOC Varaždin zaprimljena je dojava o potrebi izrade zečjih nasipa na dvorištu obiteljske kuće u Ulici hrvatskih domovinskih ratova 15 u Ivancu. Na intervenciju je upućeno ZV, KV i 10 vatrogasaca. Izrađeno je otprilike 30-tak m nasipa te je spriječeno širenje vode prema objektu. Intervencija je završila u 17:50 sati - stoji na Facebook stranici DVD-a Ivanec.

Vatrogasci DVD-a Tuhovec imali su dvije intervencije.

- U 17.33 po dojavi mještanke izlazimo na intervenciju ispumpavanja podrumskih prostorija na adresi Tuhovec 81. Dolaskom na mjesto intervencije pristupamo ismpumpavanju pomoću potopne pumpe. Prilikom završetka intervencije dobivamo novu dojavu o potrebi ispumpavanja bunara u kojem se nalazi hidropak koji je bio poplavljen te je izbačena sklopka u kući. Po završetku prve intervencije odlazimo na navedenu lokaciju te pomoću potopne pumpe ispumpavamo bunar. Završetak intervencije u 19.13. Na intervencijama su sudjelovala 4 vatrogasca - stoji na Facebook stranici DVD-a Tuhovec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci