Vijesti / Društvo

Gradski vijećnik Vjeran Strahonja: 'Istanbulsku konvenciju treba ratificirati'

Gradski vijećnik Vjeran Strahonja: 'Istanbulsku konvenciju treba ratificirati'

Iako je Istanbulska konvencija predmet brojih rasprava u hrvatskoj javnosti i politici već duže vrijeme, dodatno potenciranje važnosti ratifikacije tog dokumenta na Međunarodni dan žena potaknulo je brojne osobe iz javnog života i politike da iznesu svoje mišljenje.

> FOTO/VIDEO Performansom na Korzu ukazale na probleme žena, rastjerala ih Željka!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I dok ratifikaciju podupiru mnogobrojne civilne udruge i političke stranke, ima i velik broj onih, poglavito s desnog političkog spektra i iz crkvenih krugova, koji se ne slažu s ratifikacijom tog dokumenta.

Na lokalnoj javno-političkoj sceni, za ratifikaicju Istanbulske konvencije istupio je na svome Facebook profilu varaždinski gradski vijećnik Vjeran Strahonja, a njegovu objavu prenosimo u potpunosti.

'To je tema koja će sljedećih tjedana nadjačati sve suštinske probleme našeg društva. Pročitao sam pažljivo, od početka do kraja.

Evo što je navodno sporno, strana 7: 

c. 'rod' označava društveno oblikovane uloge, ponašanja, aktivnosti i osobine koje određeno društvo smatra prikladnima za žene i muškarce;

Ostalo spominjanje 'roda' je u kontekstu 'rodno utemeljenog nasilja'. I jasno mi je o čemu se radi, o nasilju nad ženama i svakom onom muškarcu koji bi mogao postati žrtva nasilja zato što npr. nosi haljinu, ili se osjeća ženom...

Istanbulsku konvenciju treba ratificirati jer ne uvodi nikakvu ideologiju, pa ni rodnu', stoji u objavi Vjerana Strahonje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci