Vijesti / Društvo

Odlikovanja iz Domovinskog rata prodavao za 20 kuna: 'Pitaj Plenkovića zašto!'

Odlikovanja iz Domovinskog rata prodavao za 20 kuna: 'Pitaj Plenkovića zašto!'

Nije tajna kako na varaždinskom buvljaku možete kupiti sve, od 'igle do tenka'. No Varaždincu Franji Puškadiji subotnji posjet buvljaku ostavio je tek gorak okus u ustima. Taj umirovljenik i sudionik Domovinskog rata naišao je na prodavača odlikovanja iz Domovinskog rata i, kako sam ističe, to ga je potreslo.

- U prolasku kroz buvljak primijetio sam gospodina kako prodaje odlikovanja iz Domovinskog rata. To me šokiralo i upitao sam ga kako može prodavati odlikovanja za koja su neki sudionici Domovinskog rata poginuli ili ostali invalidi - rekao nam je Franjo Puškadija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među odlikovanjima koja je prodavač prodavao bila je i Spomenica domovinske zahvalnosti te razna visoka odlikovanja, istaknuo je Puškadija, a prodavao ih je po 20 kuna.

Iako on prodavača nije prepoznao, kaže kako je prodavač njega je.

- Na moje pitanje je odgovorio neka pitam Plenkovića zašto prodaje odlikovanja. Kasnije sam razmišljao da možda čovjek ima financijskih problema pa je zbog toga prisiljen prodavati odlikovanja, no i sam se nalazim u financijskim problemima, jamac sam i imam dva kredita, pa mi nikad nije palo na pamet da prodam svoja odlikovanja.

Što se samog prodavača tiče, Puškadija ističe da ne zna radi li se o preprodavaču ili je prodavač vlasnik samih odlikovanja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci