Vijesti / Društvo

PROTIV VODA Za obranu od poplava na Bednji i Plitvici dolazi 120 milijuna kuna

PROTIV VODA Za obranu od poplava na Bednji i Plitvici dolazi 120 milijuna kuna

Za obranu od poplava na Bednji i Plitvici do kraja 2021. godine na području Varaždinske županije biti će investirano oko 120 milijuna kuna, najavljuje HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Od tog iznosa 85 posto dolazi iz fondova Europske unije, dok će ostatak osigurati Hrvatske vode. Stričak kaže da je zadovoljan što Varaždinska županija te općine i gradovi neće trebati uložiti ni kune.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nasipi će se graditi na području grada Ludbrega i općina Mali Bukovec, Veliki Bukovec i Sveti Đurđ te četiri retencije na gornjem toku rijeke - u Lepoglavi, Bednji, Novom Marofu i Donjoj Voći.

Proteklih je dana održan sastanak na kojem su sudjelovali, uz Stričaka, i direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda, Danijel Bunić, te načelnici triju općina - Darko Marković, Franjo Vrbanić i Josip Jany. Tom su prigodom obišli teren uz rijeku Bednju u Malom Bukovcu, to je područje koje je 2012. godine bilo pogođeno velikim poplavama.

Vrijednost ukupne investicije procijenjena je na 120 milijuna kuna. Početak izgradnje planiran je za 2020., a završetak do kraja 2021. godine. Budući da se radi o projektu Hrvatskih voda, one će krenuti u otkupljivanje zemljišta, za što je osigurano pet do sedam milijuna kuna.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!