AQUAMARIN Prošlo je točno godinu dana od zatvaranja kafića. Prostor zjapi prazan

‘Dragi prijatelji i poštovani gosti, došlo je vrijeme za oproštaj od caffe bara Aquamarin. Aquamarin prestaje sa radom u srijedu, 15. ožujka, nakon 26 godina uspješnoga rada.’

Tim je riječima započela objava na Facebook stranici popularnog varaždinskog kafića Aquamarin od koje je prošlo sada već punih godinu dana. Na današnji datum Aquamarin obilježava svoj posljednji radni dan.

> NAKON 26 GODINA Aquamarin zatvara vrata, Pučko učilište ima drugačije planove

Mnogo je već žuči građana proliveno zbog zatvaranja ovog kafića, ponajprije mladih i studenata koji su u tome prostoru provodili svoje vrijeme, ali je ispisano i mnogo slova o razlozima zatvaranja, kao i o razlozima zašto taj prostor još uvijek nije priveden svrsi.

Prošlo je sada već punih godinu dana i taj prostor i dalje zjapi prazan i neuređen.

– Dok je tamo bio kafić, mi nismo mogli imati kontrolu nad predvorjem za bilo kakve aktivnosti kina. Ugostitelj nije poštovao našu djelatnost, postoji dokumentacija gdje je jasno vidljivo o kakvom je nesuglasju riječ – u listopadu prošle godine istaknula je razloge zatvaranja kafića, odnosno neproduljenja ugovora, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica. Upravo je ona u ožujku, tada kao ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, koje upravlja Kinom Gaj, donijela odluku da se ugovor Aquamarinu ne produlji i da se taj prostor privede svrsi koji bi bio koristan za kino.

U proteklih godinu dana nije se dogodilo ništa. Osim što kino više nema problema s kafićem, ali je isto tako Pučko otvoreno učilište ostalo bez 86 tisuća kuna najma.

Malenica je u listopadu rekla kako se pokazalo da je potrebno mnogo više građevinskih zahvata u prostor nego što je bilo predviđeno.

Najavljeno je tada da je u planu rekonstrukcija Kina Gaj, ali u narednih pet godina. No, rekla je, predvorje će se obnoviti i prije.

Gradonačelnik Ivan Čehok i sam se tada bio osvrnuo na taj problem.

– To je prevrijedan prostor da bi dugo bio zapušten ili napušten ili da uopće ne bi služio svrsi. Vjerujem da bismo od proljeća taj prostor mogli privesti drugoj namjeni – dodao je Čehok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije