Vijesti / Društvo

DIVLJI DEPONIJ Šetnja uz dravski kanal: 'Hoće li se netko napokon pokrenuti!?'

DIVLJI DEPONIJ Šetnja uz dravski kanal: 'Hoće li se netko napokon pokrenuti!?'

- Hoće li se netko napokon pokrenuti ili će projekt Drava biti projekt odlagalište otpada?

Pitanje je to koje je postavila Varaždinka Zvonimira Martinčević, objavivši na društvenim mrežama video snimku kako izgleda divlje odlagalište otpada uz dravski kanal kod Varaždina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o lokaciji koja je 'oduvijek' poznata kao divlje odlagalište. Svojevremeno je na to područje otpad dovozila čak i jedna gradska komunalna tvrtka, no taj slučaj nitko nije do kraja istražio. Ipak, većinom otpad dovoze građani. Zašto, to je druga i duga priča...

Video je snimljen na potezu od udruge Spas do prvog sljedećeg mosta prema zapadu, odnosno do vodocrpilišta Vinokovščak. Upravo na tome mjestu konferenciju za novinare zbog problema divljeg deponija imao je tadašnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Damir Habijan.

- Nalazimo se na vodozaštitnom području. Stotinjak metara dalje je pumpna stanica. Neposredno uz odlagalište je oranica. Pitanje je, dakle, što pijemo, što jedemo. Netko za ovo mora biti nadležan. Je li to Varkom, je li Čistoća, svejedno. Ne možemo igrati ping-pong sa zdravljem građana, krajnje je vrijeme da se pristupi rješavanju ovog problema - rekao je Habijan prije godinu dana.

> VINOKOVŠČAK Damir Habijan: 'Netko za ovo mora biti nadležan! Varkom ili Čistoća, svejedno'

Danas je Damir Habijan predsjednik Gradskog vijeća i oko ovog problema se više ne oglašava.

Poteže se to pitanje s vremena na vrijeme na sjednicama Gradskog vijeća, skromno i stidljivo, očitovao se na taj problem i gradonačelnik Ivan Čehok.

> DIVLJI DEPONIJI Kako im stati na kraj? Prijedlog rješenja opet isti - 'tužibabe'

Čehok je bio rekao i kako su na teren poslane i nadležne službe, no u tjednima koji su uslijedili nismo primijetili ikakvo njihovo postupanje na navedenoj lokaciji. Čini se da istinska volja ili mogućnost za rješenjem ovoga problema ne postoji.

- Znam da je video duži, ali je toliko duga i ova strahota koja je svaki dan sve veća! - napisala je Zvonimira Martinčević uz objavu ovog videa. Pogledajte kako to izgleda...

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!