Vijesti / Društvo

NOVI BISER Biskup Košić: 'Molite se da ne ratificiraju Istanbulsku konvenciju'

NOVI BISER Biskup Košić: 'Molite se da ne ratificiraju Istanbulsku konvenciju'

Sisački biskup Vlado Košić je u pismu svećenicima i vjernicima svoje biskupije poručio da mole da se ne ratificira Istanbulska konvencija.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Dragi svećenici,

Molim da se povodom uvođenja u Hrvatsku našoj vjeri i kršćanskim vrijednostima potpuno strane tzv. rodne ideologije – u Istanbulskoj konvenciji, koju su vladajući najavili uskoro ratificirati u Hrvatskom saboru - u crkvama, na kraju euharistijskih nedjeljnih slavlja s narodom, pročita sljedeće:

Od Hrvatske Europska komisija traži da se prihvati i ratificira tzv. Istanbulska konvencija koja pod plaštem zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji i našim shvaćanjima čovjeka kako ga je Bog stvorio, kao muško i žensko.

Vladajući pokazuju neshvatljiv sluganski mentalitet prihvaćanja svega što nam drugi nameću, premda to odbijaju neke članice EU jer se ponašaju kao svaka suverena zemlja.

Stoga vas potičem:

- da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnoj crkvi i u kapelama - jedan dan koji je najprikladniji u tjednu - to može biti klanjanje pred Presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj;

- da podržite sva demokratska sredstva da se ta pošast ne usvoji;

- da vršite pritisak na naše predstavnike odnosno zastupnike u Hrvatskom saboru u tom pogledu.

Neka nam se Bog smiluje! Molimo zagovor svetog Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika.

Vaš biskup

Mons. Vlado Košić'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci