Vijesti / Društvo

FOTO Studentima u Varaždinskim Toplicama dodijeljene stipendije

FOTO Studentima u Varaždinskim Toplicama dodijeljene stipendije

Po prvi puta Varaždinske Toplice dodijelile su stipendije svim redovnim studentima s područja Grada. U subotu, 18. ožujka, njih 57 potpisalo je stipendijske ugovore koji im jamče mjesečni iznos stipendije od 500 kuna. Za tu je svrhu u gradskom proračunu za ovu godinu osigurano 400 tisuća kuna.

- Cilj nam je potaknuti mlade na upisivanje studijskih programa, sa željom da po završetku studija ostanu živjeti u Varaždinskim Toplicama. Oni svojim idejama i stečenim znanjem mogu doprinijeti razvoju našega grada. Ovo je još jedna u nizu mjera kojima podižemo životni standard stanovnika. Varaždinske Toplice zaštićene su od teške industrije i predstavljaju zelenu oazu mira Varaždinske županije, a samim time i idealno mjesto za život mladih obitelji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad ima kompletnu infrastrukturu, školu, dječji vrtić, a zahvaljujući autocesti u velike centre poput Varaždina i Zagreba može se doći brzo i lako. Nikako ne treba zaboraviti da se zbog ulaganja u zdravstveni turizam nudi pregršt rekreativnih i sportskih sadržaja u slobodno vrijeme - istaknula je prilikom potpisivanja ugovora Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Nema sumnje kako će novi potez gradske vlasti dodatno motivirati mlade da se nakon srednjoškolskog obrazovanja upute na studij.

- Veselimo se tome. Na njima je samo da uče, a mi ćemo se pobrinuti za novac za stipendije bez obzira na broj redovnih studenata koji nam se prijave - poručila je gradonačelnica Ratković.

A da će mjesečna stipendija od 500 kuna itekako dobro doći, potvrdili su i sami studenti.

- Studiram na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, smjer Multimedija, oblikovanje i primjena. Meni će ova stipendija puno pomoći. Ovim mjesečnim iznosom mogu pokriti troškove prijevoza i prehrane u studentskom restoranu. Pohvalno je što su u Gradu ove godine odlučili svim studentima pomoći kroz stipendiranje – rekao je student Martin Horžić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci