Vijesti / Društvo

CIAV 2018 Čeka nas jedan od najatraktivnijih aeromitinga u ovom dijelu Europe!

CIAV 2018 Čeka nas jedan od najatraktivnijih aeromitinga u ovom dijelu Europe!

Španjolski F-18 Hornet, Eurofighter Typhoon britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva i Gripen JAS 39 mađarskog ratnog zrakoplovstva, bit će tek dio atraktivnog programa ovogodišnjeg CIAV-a (Croatian International Airshow Varaždin). Sudeći prema listi potvrđenih sudionika varaždinski međunarodni aeromiting, koji će se održati 21. i 22. srpnja, bit će jedna od najatraktivnijih zrakoplovnih priredbi u ovom dijelu Europe. 

- Iako je do mitinga ostalo još četiri mjeseca, već sada možemo reći kako će ovogodišnji CIAV nadmašiti sve dosadašnje priredbe. Ovih dana na adresu našeg kluba naime, stiže sve više potvrda o sudjelovanju u programu CIAV-a 2018. Iako lista sudionika još nije konačna, potvrđeni nastupi daju nam za pravo tvrditi kako će ovogodišnji međunarodni aeromiting u Varaždinu biti jedna od najatraktivnijih zrakoplovnih priredbi u ovom dijelu Europe. Zahvaljujući suorganizatorima - Ministarstvu obrane Republike Hrvatske i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, publika će moći uživati u uzbudljivim nastupima borbenih zrakoplova i akrogrupa - istaknuo je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin i nositelj projekta CIAV 2018.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastup na ovogodišnjem mitingu u Varaždinu do sada su potvrdili Ratno zrakoplovstvo Kraljevine Španjolske, koje će nastupiti s dva borbena lovca F-18 Hornet, zatim Kraljevske zračne snage Velike Britanije, koje će na aeromitingu predstavljati Eurofighter Typhoon, iz zrakoplovne baze NATO-a u talijanskom Avianu doletjet će F-16 Fighting Falcon, a publika na varaždinskom aeromitingu i ove će godine imati prigodu vidjeti nastup mađarskog Gripena JAS 39 te MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U atraktivnom programu ovogodišnjeg aeromitinga u Varaždinu sudjelovat će i poznate akrobatske grupe, pa će uz nastup akro grupe Krila Oluje na Pilatusima PC-9, nastupiti i akrogrupa Turbo Orlik Poljskog ratnog zrakoplovstva.

Zanimljiv će biti i oldtimer program, u kojem će sudjelovati JAK 11, kojim će upravljati talijanski pilot Stefano Landi, a publika će i ove godine moći uživati u akrobatskom programu Petra Podlunšeka, koji će pilotirati zrakoplovom EXTRA 330, te Branimira Ambrekovića na Extri 300. Uz borbene te zrakoplove generalne i poslovne avijacije, u programu ovogodišnjeg CIAV-a sudjelovat će i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - BELL 206 te OH-58D Kiowa Warrior, a publika će imati prigodu po prvi puta vidjeti i zrakoplove za posebne namjene, kakav je Air Tractor AT-802. 

Ovogodišnji miting započet će atraktivnim padobranskim desantom, a publika će moći vidjeti i nekoliko uzbudljivih nastupa borbenih zrakoplova u paru te vježbe presretanja. Uz atraktivni program u zraku pripremili smo i raznovrsni program na samom aerodromu, pa vjerujemo kako će posjetitelji doista moći uživati u dvodnevnom programu i brojnim atrakcijama koje će se izmjenjivati na varaždinskom nebu - rekao je Robert Mišak te pozvao zainteresirane da redovno prate mrežnu stranicu varaždinskog aeromitinga - www.airshow-varazdin.com/hr, na kojoj se redovito ažurira lista potvrđenih sudionika koji će nastupiti na varaždinskom aeromitingu - 21. i 22 srpnja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci