Vijesti / Društvo

RAZVOJ Više od milijun kuna za rekonstrukciju dječjeg vrtića u Beretincu!

RAZVOJ Više od milijun kuna za rekonstrukciju dječjeg vrtića u Beretincu!

Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je Općini Beretinec projekt rekonstrukcije zgrade dječjeg vrtića u Beretincu u vrijednosti od 1.215.410,64 kuna. Postojeći vrtić će time dobiti nove prostorije od ukupno 358,71 metara kvadratna, uredit će se vanjsko igralište, povećati smještajni kapaciteti te poboljšati uvjeti rada i boravka djece u vrtiću.

S obzirom da je Općina dužna osnovati javnu ustanovu (svoj vrtić) to znači i novo zapošljavanje stručnih osoba za rad sa djecom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovaj projekt pokazatelj je nastavka provođenja strategije razvoja tj. ulaganja u poboljšanje životnog standarda mještana Općine Beretinec i još jedan odgovor na pitanje 'zašto živjeti u Općini Beretinec'. Uskoro ćemo iz EU sredstava imati najmoderniji vrtić i vrhunske uvjete za boravak naše djece. Dogradnja osnovne škole prošle godine u Črešnjevu (financirano od strane županije), moderno uređeni dječji vrtić (EU projekt), Kulturno-sportski centar (u pripremi prijava na EU projekt), neki su od važnih infrastrukturnih faktora za život u Općini Beretinec. Uz ulaganje u objekte/građevine, najvažniji strateški cilj za razvoj i život u Općini je ulaganje u ljude - sufinanciranje boravka u vrtiću, sufinanciranje prehrane učenicima osnovne škole, stipendije za srednjoškolce i studente te briga za umirovljenike). Uz to svi (i mladi i stari) imaju mogućnost uključivanja u udruge čiji rad Općina potiče i financira - rekao je Igor Kos, načelnik Općine Beretinec.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!