Vijesti / Društvo

'Manje oružja, manje tragedija': Ilegalno oružje predajte policiji bez sankcija

'Manje oružja, manje tragedija': Ilegalno oružje predajte policiji bez sankcija

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, Policijska uprava varaždinska i Grad Varaždin organizirat će u srijedu, 4. travnja, preventivni štand na Franjevačkom trgu u Varaždinu, ispred pmalače Herzer.

Također, s početkom u 12 sati u velikoj dvorani palače Herzer, održat će se predavanje na temu opasnosti od minskoeksplozivnih sredstava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj akcije je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja kako bi se izbjegle moguće tragedije.

Policijska uprava varaždinska, također, skreće pozornost građanima kako je i dalje u tijeku akcija 'Manje oružja, manje tragedija' u kojoj građani bez straha od sankcija mogu policijskim službenicima slobodno predati oružje i eksplozivna sredstva koje nedozvoljeno posjeduju.

- Građane pozivamo da se slobodno obrate policijskim službenicima koji će se nalaziti na štandu i koji će uz zajamčenu diskreciju dogovoriti da se na kućnu adresu uputi stručni i osposobljeni policijski službenik koji će preuzeti takva sredstva. Apeliramo da se sredstva ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja - stoji u priopćenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci