Vijesti / Društvo

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA NA CERINAMA Sport, zdrava prehrana, savjeti stručnjaka

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA NA CERINAMA Sport, zdrava prehrana, savjeti stručnjaka

Uz prezentaciju različitih vrsta rekreacije za sve generacije, savjete nutricionista, zdrave napitke te mjerenje tlaka i šećera u krvi obilježen je Svjetski dan zdravlja na Cerinama.

6. travnja, u prijepodnevnim satima Sportski centar Cerine posjetila je skupina mališana iz Dječjeg vrtića Tratinčica te učenici nižih razreda Osnovne škole Braća Radić kojima je ukratko objašnjen značaj tjelovježbe i zdravog načina života te im je pripremljen poligon s raznovrsnim vježbama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gosti iznenađenja bile su rukometašice iz Rukometnog kluba Podravka i Klub Tajlandskog boksa Samurai Koprivnica čiji je predstavnik Vinko Peharda. Djeci su prikazivane vještine Tajlandskog boksa.

Nakon rekreacijskog programa, dočekalo ih je zdravo osvježenje voćnih i povrtnih smoothia koje je pripremio Podravkin gastro promotor uz korisne savjete nutricionista o zdravoj prehrani.

Promocija zdravlja nastavila se i 7.travnja od 15 do 17 sati, u predvorju bazena gdje su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa mjerili tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv.'pijane naočale'. Također, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o bolestima srca, krvnih žile te njihovoj prevenciji.

Svi posjetitelji imali su prilike isprobati i osvježiti se voćnim i povrtnim smoothiem koje je pripremio Podravkin gastro promotor te vrhunske i zdrave napitke, proteinske shakeove Sonne Sporta, specijalizirane trgovine sportske i zdrave prehrane.

Svjetski dan zdravlja posjetili su dečki iz RK Koprivnica-Hangar 18 i cure iz RK Vegeta, a u sklopu promocije zdravlja održana je i humanitarna akcija Udruga volontera Podravke Puls, nazvana Ubaci i ti za tricu iz kolica.

Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju specijaliziranih invalidskih kolica za igranje košarke, za članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Koprivnica.

Gradski bazeni Cerine, Grad Koprivnica i partneri brojnim sadržajima omogućili su građanima savjetovanja sa stručnjacima na različite teme vezane uz zdravlje, kao i besplatne kontrole, kako bi još jednom istaknuli važnost preventivnog ponašanja i usvajanja zdravih navika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci