Vijesti / Društvo

U Varaždinu započeo 18. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva

U Varaždinu započeo 18. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva

U Hotelu Turist u Varaždinu održava se 18. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva 'Hrvatski pekar 2017.' koji je okupio veliki broj profesora, nastavnika, i učenika srednjih pekarskih i prehrambenih škola Hrvatske te proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda.

Kongres se održava uz stručnu potporu Ministarstva poljoprivrede, a uz visoko pokroviteljstvo Varaždinske županije, pa je tako Kongresu nazočio i zamjenik župana Robert Vugrin koji ga je i službeno otvorio čestitavši organizatorima 'punoljetnost' organizacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sama činjenica da se ova manifestacija održava već po osamnaesti puta, govori da se radi o renomiranom događaju koji okuplja veliki broj sudionika. Drago mi je da se u okviru toga održava i niz radionica, degustacija, ali kongres je i događaj na kojem se izmjenjuju i nove ideje i iskustva. Posebno je pohvalno da se danas predstavlja i nekoliko izvornih, hrvatskih pekarsko-slastičarskih proizvoda, pa uz pazinske cukerančiće, ogulinsku masnicu imamo i naš Vidovečki gibanik, kolač koji je već nadaleko poznat - rekao je zamjenik župana Vugrin te svim sudionicima zaželio ugodan radni dan te lijepo druženje.

Direktor tvrtke Robinson koja je glavni organizator kongresa naznačio je u svom govoru kako je u proteklih sedamnaest godina kongres pohodilo preko tri tisuće sudionika, a održano je 200-tinjak predavanja, radionica, degustacija, a gotovo da i nema europske zemlje koja nije prisustvovala kongresu.

Otvorenju je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije dr.sc. Dragutin Vincek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci