Vijesti / Društvo

HUMANITARNO! Medenjak i Hrvatska pošta zajedno u akciji 'CRO hobice za Palčiće'

HUMANITARNO! Medenjak i Hrvatska pošta zajedno u akciji 'CRO hobice za Palčiće'

Varaždinski Medenjak i Hrvatska pošta zajedno sudjeluju u hvalevrijednom projektu 'CRO hobice za Palčiće'. 

Udruga Medenjak ovih je dana potpisala ugovor o sponzorstvu s Hrvatskom poštom d.d. za humanitarnu akciju žena pod nazivom 'CRO hobice za Palčiće'. Pod tim je naslovom pokrenuta akcija u kojoj se izrađuju malene heklane hobotnice za nedonoščad u rodilištima diljem Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U prostorima udruge 'Medenjak' predsjednica udruge, Jasna Sačić, predala je 10. travnja osnivačici humanitarne akcije Željki Hojsak sponzoriranu pošiljku u naravi, a radi se o poštanskim markama u vrijednosti 10.000 kuna koje je donirala Hrvatska pošta - javljaju iz udruge.

Inicijativa za ovu akciju pokrenuta je od strane danskih volontera 2013. godine i trenutno je aktivna u 16 zemalja svijeta, a cilj je akcije strogo humanitaran. Do sada već 18 neonatalnih bolničkih centara u Hrvatskoj koristi heklane hobotnice kao medicinsko pomagalo prerano rođenim bebama smještenim u inkubatore.

Naime, istraživanja su pokazala da krakove heklane hobotnice nedonoščad podsjeća na pupčanu vrpcu iz majčine utrobe, smiruje ih te poboljšava cjelokupno zdravstveno stanje i omogućava bolji i brži oporavak. Preporuku za korištenje Ministarstva zdravstva dobili su svi neonatalni bolnički centri u Hrvatskoj.

Zahvaljujući vrijednim rukama 70-tak heklarica do sada je preko 1000 heklanih hobotnica predano neonatalnirn bolnicama.

Udruga 'Medenjak' potpisivanjem ovog ugovora pomaže akciji za podmirenje troškova slanja konaca do vrijednih heklarica i dopremu gotovih proizvoda do njihovih krajnjih odredišta - bolnica u svim dijelovima Republike Hrvatske.

Ovim putem udruga ujedno poziva sve zainteresirane da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji i daju svoj doprinos kroz izradu malenih 'hobica' za Palčiće.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci