Vijesti / Društvo

SUZANA DIVJAK Žao mi je što mandat ravnateljice vrtića završavam na ovakav način

SUZANA DIVJAK Žao mi je što mandat ravnateljice vrtića završavam na ovakav način

Nakon osam godina na mjestu ravnateljice ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice, Suzana Divjak se javno, statusom na Facebooku, oprostila od svoje pozicije sa suradnicima i roditeljima, jer njezin mandat ističe 28. travnja, a, kaže, s obzirom na rasplet natječaja, situacija je i više nego jasna.

Naime, iako je natječajna komisija utvrdila da ima svu potrebnu dokumentaciju i zakazala joj intervju dan kasnije, umjesto intervjua Suzana Divjak je to jutro dobila obavijest da se njezina kandidatura odbacuje zbog krivog naslova.

Presudio pogrešan naslov

Natječaj je, kaže, tražio 'Četverogodišnji program rada vrtića', a Divjak je predala 'Program rada ravnatelja za mandat od 2018.-2022'. S obzirom da je kandidatura bila pogrešnog naslova, natječajna komisija nije ni razmotrila njezin program rada. To je bilo jedino objašnjenje koje je dobila od tajnika vrtića. 

Koliko Suzana Divjak zna, nijedna od kandidatkinja nije obavila intervju s komisijom, iako je tako bilo najavljeno natječajem. A to je pomalo čudno. Naime, ako zbog pogrešnog naslova ili nepotpune dokumentacije kandidatkinja ne može pristupiti razgovoru s komisijom - a u ovom slučaju nijedna kandidatkinja nije bila na razgovoru - znači da Upravno vijeće  Dječjeg vrtića Ivančice nije pronašlo pravu kandidatkinju. Pa bi bilo normalno da ponovi natječaj.

No sve o tome će se bolje znati nakon sastanka Upravnog vijeća u ponedjeljak, za koji, kako se čuje, nije najavljen dnevni red. A vremena više nema, jer bi ivanečka gradska uprava novu ravnateljicu ili ravnatelja trebala potvrditi do 28. travnja.

Ostao gorak okus

Bilo kako bilo, Suzana Divjak ne želi govoriti o špekulacijama koje su se pojavile u nekim krugovima, dodavši da je za nju to završena priča. No to ne znači da okus gorčine nije ostao.

- Pogodilo me što su mi uskratili priliku da komisiji objasnim i izložim svoj program rada. Žao mi je što mandat završavam na ovakav način - kaže Suzana Divjak, koja je tijekom svoja dva ravnateljska mandata od ivanečkog DV Ivančice napravila obrazovnu ustanovu za najmlađe kakve se ne bi posramio nijedan veći i bogatiji grad od Ivanca.

Osim što je obnovila i proširila zgradu dječjeg vrtića, pokrenula je prije šest godina jasličku grupu, koje dotad nije bilo, englesku i sportsku igraonicu, vrtićki mališani rade vrt, koji se natječe u projektu Najljepših školskih vrtova, i od malih nogu uče ekologiji, zatim je pokrenula dječji projekt po priči Mladena Kušeca 'Legenda o Ivančici', u kojoj je vrtić, surađujući s lokalnom zajednicom i planinarima postavio 10 ploča od Žganog vina do vrha, a prije dvije godine je DV Ivančice obnovio sjećanje na ivanečke mlinove kroz pedagoški projekt "Mlinovi na Bistrici" i postavio 20 ploča na mjesta nekadašnjih mlinova...

Žali zbog senzorske sobe

Puno je toga napravljeno u tih osam godina, a velika joj je zadovoljština što su pedagoški rad vrtića roditelji u anketi ocijenili s visokih 4,8. No ostaje žal za dvije stvari.

- Žao mi je što nismo uspjeli pokrenuti senzorsku sobu, za koju smo i prikupljali novac, uredili je, a sad skuplja prašinu... No, gradska uprava nije dozvolila da raspišemo natječaj za defektologa na neodređeno vrijeme, nego smo u natječaju morali tražiti stručnjaka na određeno, pa nam se nitko nije javio. Tako taj prekrasan prostor stoji neiskorišten, a djeca s poteškoćama iz našeg, ivanečkog kraja prisiljena su na terapije putovati u Čakovec ili Varaždinske Toplice. Uz to, žalim i što nije bilo sluha da pokrenemo još jednu jasličku grupu, jer je pitanje kud će godište 2016. Prostora ima, ali je problem bilo financiranje dvaju odgajatelja, pa nemamo dodatnu grupu. No, nadam se da će nova ravnateljica ili ravnatelj imati bolju podršku i sluha da nastavi i dalje razvijati projekte u našem dječjem vrtiću - rekla je Suzana Divjak, dodavši da ju je u njezinom dosadašnjem poslu vodila prvenstveno ljubav prema djeci i svojem gradu, da se može ponositi svojim najmlađim generacijama.

- Na tom sam putu upoznala prekrasne ljude, koji su me obogatili i oblikovali za cijeli život. Naravno da bi rezultati izostali da nisam sve ovo radila iz čiste ljubavi prema djeci, svojoj struci i svome gradu. Svi zaposlenici vrtića slijedili su moju zaluđenost odgojem i obrazovanjem djece za 21. stoljeće te im se od srca zahvaljujem. Novoj ravnateljici želim da nastavi koračati mojim duboko utabanim koracima i da zagrabi još dalje i više. Vama, roditelji, samo jedno – volite svoje klince, mazite, njegujte, kao što i oni njeguju cvijeće u vrtićkom vrtu. Djeca su sjemenke, koje će se jednog dana pretvoriti u prekrasne plodove, ako ćete ih obasipati ljudskim vrijednostima - napisala je na Facebook stranici Dječjeg vrtića Ivančice dosadašnja ravnateljica Suzana Divjak.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!