Vijesti / Društvo

FOTO Ministar Božinović obišao preuređenu šalter salu u zgradi PU varaždinske

FOTO Ministar Božinović obišao preuređenu šalter salu u zgradi PU varaždinske

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas, 16. travnja, bio je u radnom obilasku u Varaždinskoj županiji. Najprije je obišao preuređenu županijsku cestu u Gornjem Ladanju, čija je sanacija većim dijelom financirana sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Božinović je zatim posjetio Policijsku postaju Varaždin, prilikom čega je obišao novouređene prostorije upravnih poslova, odnosno novouređenu šalter salu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje te da nakon 20 godina obilježavamo to što smo investirali u šalter dvoranu PU varaždinske, što je vrlo važno. Naime, ovdje gravitira više od 90.000 ljudi. Građani su zaslužili da im se usluga pruža na kvalitetan način - kazao je ministar.

Jedna od noviteta u postaji je i redomat, ali prisutna su i druga nova tehnička rješenja.

- Ministarstvo unutarnjih poslova za investiciju je izdvojilo oko pola milijuna kuna. Posebno je bitno da su stvoreni uvjeti za policijske službenice i službenike jer oni i dignitet njihove profesije zahtjeva da rade u uvjetima koji su primjereni hrvatskoj policiji - smatra Božinović.

Riječ je, kako je naglasio ministar, o ozbiljnom projektu obnavljanja policijskih postaja diljem zemlje.

- Ove ćemo godine poboljšati usluge i uvjete rada u 50 postaja u Hrvatskoj europskim novcem, a neke u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Nakon današnjeg posjeta Varaždinu nastavljamo ovim ritomom, na tjednoj bazi otvaramo nove ili renovirane prostore. 

Ministar je najavio da će se problem poplavljenih podrumskih prostorija Policijske postaje Ivanec uskoro sanirati, a u suradnji sa Županijom sanirat će se i krovište na postaji u Novom Marofu.

- Idemo ritmom kakav u ministarstvu do sad nije zabilježen, što nam je i misija u kojoj nas ništa neće zaustaviti! - zaključio je.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!