Vijesti / Društvo

CESTICA Više od 300 mališana nastupilo na 10. dječjoj smotri folklora

CESTICA Više od 300 mališana nastupilo na 10. dječjoj smotri folklora

Cestica je proteklog vikenda bila domaćin jubilarne, 10. dječje smotre folklora 'U susret proljeću'.

Na priredbi, održanoj u organizaciji KUD-a Cestica, a pod pokroviteljstvom Općine Cestica, predstavilo se osam dječjih folklornih skupina iz Varaždinske i Međimurske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz domaćina, KUD 'Cestica', nastupili su maruševečki KUD 'Klaruš', KUD 'Martijanec', KUD 'Šandorovec', KUU 'Zvon' Mala Subotica, KUD 'Ježek' Beretinec, KUD općine Petrijanec i ludbreški KUD 'Anka Ošpuh'.

Sveukupno je nastupilo tristotinjak mališana, starih između 4 i 13 godina.

Domaćin, KUD Cestica jedno je od društava s najvećim brojem malih folkloraša u Varaždinskoj županiji.

Voditeljica KUD-a, Petra Vunderl, kaže da ih je danas u KUD-u 37 u dvije skupine, a planira se formirati i treća jer broj zainteresiranih raste.

Načelnik Općine Mirko Korotaj je zadovoljan jer se, istaknuo je, putem folklora, od najmlađih generacija njeguju tradicijski običaji Općine Cestica.

 - Najljepše je vidjeti djecu radosnu, a ovdje su danas mališani koje folklor i nastupi raduju i daju sve od sebe da i publici prenesu tu radost. Zato mislim da će ovo biti lijepo nedjeljno poslijepodne za sve koji su došli u Cesticu - rekao je načelnik Korotaj uoči početka Smotre.

Nakon uspješnog završetka priredbe je, pak, dodao da su, uz dobro obrazovanje i životni standard, mogućnosti za kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme ono zbog čega se ljudi odlučuju negdje živjeti.

Budući da je cilj općinskih vlasti zadržati mlade na području Cestice, u Općini se puno ulaže u izvanškolske aktivnosti, među kojima i u rad KUD-a, pa će, najavljuje načelnik, ubuduće biti i više sličnih priredbi u Cestici.

Sportska dvorana Osnovne škole Cestica bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci