Vijesti / Društvo

VIJEĆE ODLUČILO Poništen i drugi natječaj za ravnatelja Dječjeg vrtića Ivančice

VIJEĆE ODLUČILO Poništen i drugi natječaj za ravnatelja Dječjeg vrtića Ivančice

Raspisani natječaj za mjesto ravnatelja Dječjeg vrtića Ivančice poništen je. U ponedjeljak su članovi Upravnog vijeća održali sastanak i, kako je objasnila Hermina Jelić, predsjednica Upravnog vijeća DV Ivančice Ivanec, ovo je i drugi natječaj za to mjesto koji je poništen.

> SUZANA DIVJAK Žao mi je što mandat ravnateljice vrtića završavam na ovakav način

Prvi je poništen zbog proceduralne pogreške, jer su kuverte s prijavama kandidatkinja prerano otvorene, bez prisustva nadležnih osoba, a drugi zbog krivo raspisanog natječaja.

- Naime, u drugom su natječaju bili traženi i posebni uvjeti, točnije tražio se plan rada i razgovor komisije s kandidatom, kako bismo dobili što bolji uvid u stručnost kandidata. No, Zakon o ustanovama na predviđa te posebne uvjete, pa smo poništili natječaj - objasnila je Hermina Jelić.

Novi je natječaj raspisan već danas, u utorak, najavila je Jelić, i od kandidata ili kandidatkinja će se tražiti uobičajeno - stručna sprema, potvrda o nekažnjavanju, radno iskustvo i životopis.

- Natječaj traje osam dana od objave, a objavljen je u službenom glasilu RH, Narodnim novinama, u HZZO-u i na oglasnoj ploči Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec - kaže Hermina Jelić.

No, kako aktualnoj ravnateljici DV Ivančice, Suzani Divjak, mandat ističe 28. travnja, a natječaj do onda neće biti gotov, pitanje je tko će u tom intermezzu upravljati vrtićem. Može biti imenovan vršitelj dužnosti ravnatelja ili tu ulogu preuzima Upravno vijeće.

- Ovih ćemo dana održati sjednicu i dogovoriti se oko toga. Vjerojatnije je da ćemo imenovati vršitelja dužnosti - rekla je Hermina Jelić, predsjednica Upravnog vijeća DV Ivančice Ivanec.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!