Vijesti / Društvo

U Hotelu Turist svečano otvoreno natjecanje studenata UniSport Play

U Hotelu Turist svečano otvoreno natjecanje studenata UniSport Play

U varaždinskim Hotelu Turist svečano je otvoreno sportsko natjecanje studenata UniSport Play u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever.

UniSport Play je kvalifikacijsko natjecanje u pet sportova za državnu završnicu. U Varaždinu će se tijekom vikenda održati natjecanja iz futsala, odbojke, šaha, tenisa i stolnog tenisa. Ukupno sudjeluje više od 300 studenata sportaša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prilikom svečanog otvorenje Nedeljko Pavlic, predsjednik Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever poželio je dobrodošlicu svim sudionicima i naglasio da je tragom ideje da se akademski sport preselim iz velikih gradova u manje sredine, UniSport Play stigao u Varaždin.

Kako je Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever već bio uspješan domaćin raznih kvalifikacijskih natjecanja dobio je priliku biti prvi domaćin UniSport Play natjecanja u pet sportova.

U ime domaćina okupljene sudionike pozdravio je i dr. Vlado Tropša, prorektor Sveučilišta Sjever i najavio daljnju podršku sportskim aktivnostima studenata.

- Sveučilište Sjever prihvatilo se tehničkog dijela organizacije ovog natjecanja i ubuduće ćemo se rado odazivati i pomagati. Ukoliko možemo na bilo koji način pomoći HASS mi smo spremni na tu suradnju - naglasio je dr. Tropša.

U ime Zajednice sportskih udruga grada Varaždina sudionicima je zaželjela ugodan boravak u Varaždinu Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u ZSUGV.

- Organizacija ovog natjecanja je rezultat kvalitetnog rada Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever i svih uključenih udruga. U vrlo kratkom vremenu akademski sport u Varaždinu se digao na zavidno visoki nivo. ZSUGV pomaže rad akademskog sporta i činit će to i dalje - dodala je Sitar Dvorski.

Ispred Županijskog akademskog sportskog saveza sve sudionike pozdravio je i zaželio im ugodan boravak u Varaždinu dr. Branimir Štimec.

- Prije nekoliko godina kada smo kolega Pavlec i ja razgovarali o akademskom sportu ovako nešto nije bilo ni zamislilo. Razgovaralo se o nekoliko odbojkašica i nekoliko stolnotenisača ali sada se tek vidi koliko smo daleko otišli. Trenutno radimo i na nekoliko europskih projekata. Ono što je najvažnije suport imamo - naglasio je dr. Štimec.

UniSport Play svečano je otvorio član IO HASS dr. Saša Selimanović.

- Ja sam iz Dubrovnika i već je kliše da je Dubrovnik lijepi grad međutim, imao sam prilike više puta dolaziti u Varaždin i uvijek se ugodno iznenadim ljepotom Varaždina ali i ljepotom cijelog našeg kontinentalnog dijela zemlje. Nadam se da ovo neće biti posljednje natjecanje u Varaždinu i da ćemo se još više družiti u sklopu studentskih natjecanja u ovom lijepom gradu - dodao je dr. Selimanović
Predstoje tri dana natjecanja a zatim proglašenje najboljih, koji će izboriti nastup na završnom državnom natjecanju, UniSport Finalsima.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci