Vijesti / Društvo

EDUKACIJA NK Varteks i mladi liječnici pozivaju na skup besplatnih predavanja

EDUKACIJA NK Varteks i mladi liječnici pozivaju na skup besplatnih predavanja

NK Varteksa i službeno počinje surađivati s inicijativom mladih liječnika Varaždinske županije na projektu medicinske edukacije vezane uz ozljede u sportu.

Prvi skup pod nazivom 'Sportska mEdukacija' održati će se u Kongresnoj dvorani Arene Varaždin u utorak, 24. travnja. s početkom u 18 sati, a već se planira održavanje u Međimurskoj županiji i cijelom nizu gradova i županija.

Suradnja je zamišljena kao zajednička suradnja u organizaciji niza predavanja u središtima koja će se željeti priključiti ovom projektu.

Ekipa doktora medicine u sastavu Igor Breški, Mario Brljak, Siniša Fučkar (klupski liječnik NK Varteks), Marko Labaš, Hrvoje Stepančec i Tin Šinjori, osmislila je 6 prezentacija od po 15 minuta u kojima su obrađene najčešće sportske ozljede, pružanje prve pomoći na terenu i najčešće ozljede u dječjoj dobi.

Prezentacije su prilagođene nivou znanja sportaša, sportskih djelatnika, roditelja te zamišljene da im se na što jednostavniji način pruže odgovori na probleme i nepoznanice vezane uz sportske ozljede.

Uz navedena predavanja na skupovima će izlaganja imati i neke od renomiranih tvrtki iz segmenata proizvoda za sportsku medicinu, zaštitu i rehabilitaciju.

Za posjetitelje je ulaz besplatan.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!