Vijesti / Društvo

VARAŽDINSKI.HR Hvala vam svima na trima zajedničkim godinama, družimo se uskoro!

VARAŽDINSKI.HR Hvala vam svima na trima zajedničkim godinama, družimo se uskoro!

Bio je 23. travnja 2015. godine kada se u bespućima interneta pojavio medij na čijim se stranicama upravo nalazite. Varaždinski.hr na današnji dan obilježava točno tri godine!

Razlog je to za slavlje, razlog je to za zahvale, a ne treba propustiti priliku ni kratko se osvrnuti na proteklo razdoblje i sve ono što smo, zajedno s vama, dragi naši čitatelji, prošli u ove tri godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća zahvala ide na vašu adresu. Mediji postoje zbog čitatelja, to je sasvim jasno, i to što danas obilježavamo treći rođendan stoga možemo zahvaliti upravo vama!

Brojka od 120 tisuća čitatelja mjesečno, odnosno tzv. 'jedinstvenih korisnika', kao i ona od oko 22 tisuće pratitelja naše Facebook stranice, govori nam da smo na dobrom putu - da ono o čemu vas informiramo, ono o čemu izvještavamo, sugovornici koje predstavljamo, priče koje pričamo, društvene pojave koje komentiramo i sav ostali sadržaj koji stvaramo zadovoljava vaše interese.

Naravno, na tome nećemo stati. Naša redakcija možda nije velika, ali zaista živi novinarstvo. I zato će nam mjeseci i godine koji slijede donijeti i nove sadržaje, i nove forme, i nove prezentacijske oblike. A temeljni moto bio nam je i ostat će nam onaj sadržan u našem sloganu - 'Lokalno. Bitno. Sa stavom'.

Posebno nam je drago da je Varaždinski.hr u protekle tri godine prepoznat kao relevantan i istinski neovisan medij.

Mnogi među vama javljaju nam se porukama podrške i prepoznavanja. Vjerujte da nam to zaista mnogo znači. Jer i danas, u sustavu koji nazivamo parlamentarna demokracija, i djelujući na slobodnom tržištu, nije ništa manje teško biti i ostati neovisan nego u neka davna vremena kada neovisnost nije ni bila moguća.

Čuvat ćemo zato svoju neovisnost i nadalje. A to je moguće jedino uz vašu podršku, uz podršku naših čitatelja.

Sasvim prigodno (ali nimalo kurtoazno) prisjetit ćemo se i svih onih koji su u protekle tri godine dali svoj doprinos u razvoju našeg medija. Iako pritom, nažalost, sigurno nećemo uspjeti pobrojati sva imena.

Čvrste temelje udario je na samim počecima te 2015. godine naš 'trio fantastikus' – Anja Brknjač, Zvonko Lončar i Alan Novak, uz 'dirigentsku palicu' potpisnika ovih redaka u funkciji glavnog urednika te redakcijske 'katice za sve', šefa promocije Marka Breljaka.

Posebno nam je drago da su sva ta imena i danas tu, većina njih zaposlena 'za stalno', neki među njima kao vanjski suradnici.

U međuvremenu kao jedan od potpornih stupova najuže redakcije pridružila nam se Monika Roth, a nakon nje sada je s nama Anita Blažunaj.

Među suradnicima tu je i naš najdugovječniji kolumnist Branko Detelj, koji je tijekom niza godina pisanja za nekoliko medija razvio prepoznatljivost i u stavu i u stilu i pritom dao nemjerljiv doprinos lokalnoj novinarskoj sceni.

Gordana Foder u svojoj kolumni o obrazovanju 'Sve pet!' oborila je sve rekorde u redovitosti, ali i u čitanosti.

Za Varaždinski.hr također povremeno pišu ili su pisali poznati glumac Marinko Prga, zatim Ksenija Krčar, istaknuta kazališna redateljica, pa Vjeran Strahonja, sveučilišni profesor, a danas i gradski vijećnik, Sandra Malenica, kulturna djelatnica, a danas zamjenica gradonačelnika, Hrvoje Selec, još jedan istaknuti kulturni djelatnik, pa onda poznati gitarist Jura Geci, neumorni građanski aktivist Denis Vlašić, sportski entuzijast Dalibor Leskovar...

Ne treba zaboraviti ni nikad prežaljenu Rahelu Fulir – Kiš, koja je pod egidom '(Ne)kulturna posvuduša' u varaždinsko novinarstvo uvela formu fikcionalne kronike. Još uvijek se nadamo da će nam se vratiti ili barem povremeno vraćati.

Tu je (bio) i cijeli niz specijaliziranih blogera, kao što su Kristina Androlić, Andreja Piskač, Marijana Belošević, Ivor Medved, Ivana Posavec, Sanja Hrašćanec, Gracia Petek, Anita Vadas...

Posljednjih mjeseci svoj smo tim pojačali s nekoliko vanjskih suradnika. Uz 'najvećeg varaždinskog novinara' Luku Špaca i mladog i perspektivnog Tima Hrvaćanina, koji su od samih početaka, na naše veliko zadovoljstvo, više ili manje vezani uz našu redakciju, danas za Varaždinski.hr pišu i Jelena Brcković, Fabijan Hrnčić,  Boris Foder, Filip Kušter, Iva Markulin...

Tijekom protekle tri godine putem programa Eurodyssée primili smo u redakciju i tri drage gošće - fotografkinje. Led je probila Lidia Redondo, nakon nje kod nas je boravila Andrea Aviles Torres, a upravo danas iz Belgije nam je doputovala Victoria Solovieva! Želimo joj dobrodošlicu uz uvjerenje da ćemo odlično surađivati.

A redovitu fotografsku suradnju njegujemo, nadamo se na obostrano zadovoljstvo, s poznatim varaždinskim fotografom i fotoreporterom Sinišom Sovićem i njegovom Foto agencijom Sjever.

Naravno, iza svega ovoga što radimo stoji partnerski medij eMedjimurje.hr i uprava tvrtke IN Promocija d.o.o., čiji vlasnici Igor Halić i Nino Kristofić uspješno brode kroz sve turbulencije na medijskom tržištu, uz veliku pomoć voditeljice marketinga Marijane Mikulić.

Strateško partnerstvo s korporacijom RTL, suprotno nekim površnim mišljenjima, nimalo nije utjecalo na našu neovisnost. Ali zato nam je dalo dodatan vjetar u leđa.

Mnogo toga se, dakle, dogodilo u ove tri godine. I čini se da je to itekako vrijedno proslaviti. No treću obljetnicu djelovanja proslavit ćemo uskoro, s malim vremenskim odmakom, ali za to imamo dobar razlog.

Naime, kao i 2016. godine, Varaždinski.hr uključuje se u popularnu manifestaciju Festival varaždinskih dvorišta. Ponovno pripremamo zanimljiv program i pozivamo vas da nam se pridružite te subote, 7. srpnja, u našem dvorištu u Kukuljevićevoj ulici 7.

Ne brinite, podsjetit ćemo vas još! Hvala vam za naše zajedničke prve tri godine i vidimo se!

Goran Štimec, glavni urednik

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci