Vijesti / Društvo

NOVI MAROF U rekonstrukciju javne rasvjete uloženo više od pola milijuna kuna

NOVI MAROF U rekonstrukciju javne rasvjete uloženo više od pola milijuna kuna

Novomarofski gradski vijećnici, na sjednici održanoj u četvrtak, prihvatili su izvješće o radu gradonačelnika, HDZ-ovog Siniše Jenkača, za drugu polovicu prošle godine. U sklopu izvješća gradonačelnik je podsjetio na projekte koji su započeti ili realizirani u tom razdoblju.

Između ostalog riječ je o nastavku gradnje kanalizacije u naseljima Grana, Možđenec te dijelu Donjeg i Gornjeg Makojišća. Ukupna vrijednost radova je 5,65 milijuna kuna od čega je Grad Novi Marof osigurao 1,13 milijuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za sada je izveden veći dio radova, a preostalo je još rješavanje pitanja gradnje kanalizacije u naselju Možđenec i dijelu naselja Donje Makojišće. Taj dio rješavat će se u narednom razdoblju kroz projekt Aglomeracije - pojasnio je Jenkač.

Spomenuo je izgradnju nogostupa u Oštricama, gradnju potpornog zida u Presečnom, projektiranje nogostupa u Završju te gradnju nogostupa u Grani koja je u tijeku kao i gradnju pješačko-biciklističke staze u Remetincu.

Uz realizirane radove na nerazvrstanim cestama ulaganja u spomenutu prometnu infrastrukturu u drugoj polovici prošle godine iznose više milijuna kuna.

- Osim toga, u građenje i rekonstrukciju javne rasvjete na području grada uloženo je više od pola milijuna kuna. Svakako moramo istaknuti da su nastavljena ulaganja u društvene domove, a također i u dječja igrališta i sportske terene - rekao je Jenkač.

Na kraju je istaknuo dva velika projekta koja su u tijeku. Jedan je gradnja novog Centra za socijalnu skrb, vrijednog više od 8 milijuna kuna, te potvrda da kreće i izgradnja i dogradnja vrtića za što je s državne razine osigurano više od 6 milijuna kuna.

- Što se tiče vrtića potvrda je stigla ove godine, no svi potrebi radovi i dokumentacija obavljena je prije, odnosno dio prošle godine. Zahvaljujem resornim ministarstvima i Vladi RH-a koja je pokazala puno sluha za Novi Marof i naše sugrađane budući da se ulaganja s nacionalne razine u proteklih nekoliko godina mjere u desecima milijuna kuna - zaključio je Jenkač.

Osim izvješća o radu gradonačelnika vijećnicu su prihvatili izmjene odluke o stipendijama. Riječ je o izmjenama u dijelu koji se odnosi na deficitarna zanimanja. Tako će od iduće školske godine 20 srednjoškolca primati po 500 kuna mjesečno ako se odluče za neka od deficitarnih zanimanja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci